Diacov, nemulţumit de structurile de forţă: Am umplut instituţiile cu generali şi "polcovnici" VIDEO

Embed:

Preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, susţine că "este de râsul lumii ca în structurile de forţă din Republica Moldova să avem câte patru sau cinci generali". Declaraţia a fost făcută în timp ce parlamentarii discutau pe marginea proiectului privind aprobarea listei funcţiilor din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) şi gradelor speciale, ce le corespund angajaţilor.

"Într-o ţară mică ca a noastră, în structurile de forţă trebuie să existe un singur general. Noi am umplut instituţiile cu cinci generali, 20 de polcovnici şi 100 de aceştia de rând", a precizat Diacov.

Totodată, deputatul PLDM Ion Butmalai a menţionat că CNA nu poate fi o structură militarizată. "Despre ce fel de independenţă putem vorbi, dacă militarul execută întocmai ordinul comandantului? Situaţia devine tot mai alarmantă privind gradul de corupţie care domină în instituţiile din ţară. Nu trebuie să ne axăm doar pe reforma de imagine, construind sedii şi acordând salarii mai mari angajaţilor CNA, ci să ne axăm pe imaginea internă de separare a atribuţiilor angajaţiilor, iar salariile mai mari vor fi cu timpul", a conchis deputatul.

În cele din urmă, proiectul de hotărâre privind aprobarea listei funcţiilor din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie a fost votat în prima lectură, în şedinţa de astăzi a Parlamentului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu