Diacov îl susţine pe Pettit: Ambasadorii acreditaţi la Chişinău vor apăra întotdeauna Independența ţării

Embed:

Ambasadorii acreditaţi la Chişinău vor apăra întotdeauna Independența și Suveranitatea Moldovei mai mult decât unii politicieni de la noi. Asta a spus preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, care i-a luat apărarea ambasadorului SUA în țara noastră, James Pettit. Diplomatul american a devenit ținta mai multor critici după ce a afirmat că unirea cu România nu este o alegere practică pentru Moldova. 

"Declaraţia dlui ambasador al Statelor Unite este o reacţie la isteria unionistă declanşată în Moldova în ultimul timp. Toţi reprezentanţii statelor Uniunii Europene acreditate la Chişinău, toţi aceşti ani au vorbit cam în acelaşi sens că RM trebuie să-şi consolideze statalitatea, RM trebuie să-şi dezvolte economia. Noi vrem să avem relaţii foarte bune cu România, România are interesul ca RM să fie un stat suveran", a precizat Diacov.

Dumitru Diacov consideră că valul de critici la adresa lui Pettit este rezultatul isteriei unioniste declanșate de Traian Băsescu şi de alţi politicieni de la Chișinău și București. În cadrul unui interviu, ambasadorul James Pettit a declarat că Moldova trebuie să rămână un stat suveran şi independent, în cadrul unor graniţe sigure.

Diplomatul a mai spus că oamenii şi clasa politică trebuie să coopereze pentru a contribui la dezvoltarea ţării, iar Moldova nu este România, pentru că îşi are propria istorie şi propriile sale provocări.  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu