Diacov, despre plebiscitul propus de Formuzal: Încearcă să demonstreze că e un luptător, dar nu va fi niciun referendum

Embed:

La Comrat nu va fi organizat niciun referendum, iar başcanul Găgăuziei încearcă doar să demonstreze anumitor persoane că el este un luptător ferm. Aşa a comentat preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, propunerea lui Mihail Formuzal de a organiza un plebiscit în Găgăuzia, pentru a afla opinia populaţiei despre orientarea politică externă a Moldovei.

"În Găgăuzia e o concurenţă politică internă. Fiecare vrea să demonstreze că este activ şi astfel noi avem câte o iniţiativă, dar niciuna nu a fost dusă până la capăt. Într-o măsură oarecare poate fi un şantaj, vom vedea cu ce va veni la Chişinău Formuzal, care era un politician echilibrat. El se gândeşte cum îşi va reface viaţa după ce i se va termina mandatul. Poate că vrea să arate că este un luptător ferm la sud", a declarat Dumitru Diacov.

Totodată, deputatul democrat a menţionat că asemenea iniţiative se nasc şi mor în aceeaşi săptămână, iar politica externă a Republicii Moldova se aprobă la Chişinău şi nu se stabileşte după placul cuiva.

"Sunt sigur că nu va fi niciun referendum. În proceduri se va demonstra că nu este în stare să se ducă acest lucru. Politica externă a Republicii Moldova se aprobă la Chişinău, este de ordin naţional, şi nu cum fiecare îi trăsneşte în cap. Este o concurenţă internă şi încearcă să se răţoiască. Pe de altă parte, sunt câteva grupuri politice care la fel flutură acest drapel, iar Formuzal transmite mesaj că este viu, se mişcă, şi poate fi de folos. Cred că iniţiativele care urmează în diferite zone, chiar şi în Chişinău, trebuie privite în contextul calendarului politic", a mai adăugat Dumitru Diacov.

Publika.md aminteşte că başcanul de la Comrat, Mihail Formuzal, a propus astăzi organizarea unui referendum în Găgăuzia, pentru a afla opinia găgăuzilor despre orientarea politicii externe a Moldovei. Solicitarea başcanului a fost expediată Adunării Populare de la Comrat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu