Diacov: Atât timp cât unele forţe politice vor urmări dezbinarea ţării, economia Moldovei va stagna

Embed:

Atât timp cât unele forţe politice vor urmări dezbinarea ţării, economia Moldovei va stagna. Acest lucru a încercat să le explice localnicilor din raionul Ştefan Vodă preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov. În cadrul unei vizite în regiune, parlamentarul a declarat că, în prezent,  guvernarea, mai mult ca niciodată, are nevoie de unitate şi susţinere din partea societăţii. 

În cadrul unei întâlniri cu angajaţii întreprinderii "Ştefan Vodă-Gaz" şi cu rezidenţii Incubatorului de afaceri din oraş, Dumitru Diacov a declarat că doar promovarea vectorului european poate contribui la dezvoltarea economiei.

"Noi trăim într-o ţară dezbinată. Numiţi-mi o altă ţară în lume, care păstrează aceste antagonisme de dezbinare şi prosperă? Acest lucru nu poate să se întâmple, deoarece orice guvernare are nevoie de coeziune, de unitate. Guvernul să se mobilizeze, ţara să sprijine şi să mergem într-o singură direcţie", a declarat Diacov.

"Sunt momente pe care noi nu le vedem, ţinând cont de politica care se face, şi pentru mine, personal, mi-a părut foarte adânc relatat situaţia politică care este", a spus o localnică.

Oamenii s-au arătat nemulţumiţi şi de conflictele care apar între partide şi de numărul mare de formaţiuni înregistrate în ţară: 

"De ce îi trebuie Moldovei atâtea partide politice? Încet, încet, cu o lege a Parlamentului sau a Guvernului, ne debarasăm de aceste rămăşiţe şi rămân două partide"

"Partidul Democrat, care în acest an împlineşte 20 de ani niciodată nu a chemat la confruntări. PDM totdeauna a demonstrat că este capabil să lucreze şi cu aista şi cu acela. PDM o încercat să găsească acest echilibru", a precizat Dumitru Diacov.

"A fost o discuție foarte constructivă și sperăm ca după întîlnirea de astăzi ca oamenii, locuitorii să-și facă o concluzie corectă", a explicat o cetăţeancă.

Dumitru Diacov a vizitat şi grădiniţa din satul Slobozia, raionul Ştefan Vodă, una dintre puţinele instituţii din ţară care foloseşte sistemul de încălzire solară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu