dfryrurjtynsdghn

O echipă de arheologi israelieni a descoperit o lampă veche de 1.400 de ani datorită unui arici care și-a săpat vizuina într-un sit din centrul Israelului, a anunțat Administrația antichităților israeliene, preluată de AFP, relatează agerpres.ro.

Arheologii, care efectuau o inspecție de rutină pentru a combate furtul de obiecte antice din situl Horbat Siv, au zărit ceva deosebit în apropierea vizuinii unui arici. Când s-au apropiat, au găsit o lampă intactă din ceramică de acum 1.400 de ani, scoasă la suprafață de animal.

"Ariciul este un arheolog excelent, care știe să sape într-un mod incomparabil", a spus Ira Horovitz din conducerea Antichităților, pe site-ul administrației. "Cum în țară există numeroase situri arheologice, se întâmplă ca aricii să își construiască adăpostul între vestigii subterane. Scot cu mare pricepere pământul la suprafață și, odată cu el, tot felul de obiecte arheologice", a adăugat expertul.

În pofida acestui ajutor necondiționat, Autoritatea Antichităților i-a avertizat toți aricii din țară: "Facem un apel să se abțină să sape în situri arheologice și îi anunțăm că acest tip de activitate fără autorizație constituie un delict", a scris administrația cu mult umor.

Lasă un comentariu