Dezvoltarea relațiilor moldo-austriece a fost discutată de ambasadorul Victor Osipov cu guvernatorul landului Austria Inferioară

Impulsionarea relațiilor între Republica Moldova și landul Austria Inferioară a fost discutată în cadrul întrevederii ambasadorului Victor Osipov și guvernatorul unității administrativ-teritoriale, Johanna Mikl-Leitner.

În special, interlocutorii au discutat posibilitatea extinderii cooperării bilaterale în domeniul economic, guvernatorul Johanna Mikl-Leitner accentuând interesul companiilor austriece de a implementa proiecte investiționale în Republica Moldova, utilizând facilitățile oferite de autoritățile naționale agenților economici străini care deschid afaceri în zonele economice libere și parcurile industriale. Victor Osipov și  Johanna Mikl-Leitner au avut un schimb de opinii și privind colaborarea bilaterală în domeniile social și cultural, convenind asupra organizării unor evenimente cu participarea organizațiilor din ambele state. 

În opinia interlocutorilor un rol important în realizarea obiectivelor propuse de colaborare în diverse domenii între Republica Moldova şi Austria Inferioară vor fi facilitate datorită activităţii Consulatului Onorific al ţării noastre la orașul St. Pölten, deschiderea oficială a căruia a avut loc pe 26 ianuarie 2018.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu