DEZVĂLUIRILE lui Filat: Interlopii fugari Victor și Viorel Țopa, implicaţi în frauda de la BEM

Embed:

În schema fraudei de la Banca de Economii sunt implicaţi oligarhii fugari, care stau in spatele Partidului DA, Victor și Viorel Țopa. Dezvăluirile aparțin fostului premier Vlad Filat, condamnat recent la nouă ani de puşcărie.

Prin intermediul avocatului, acesta a oferit un interviu ziarului "Komsomolskaia Pravda". Filat se plânge că nu este lăsat să facă declaraţii publice, deşi a făcut-o chiar în materialul citat.

Vlad Filat a fost întrebat de jurnalişti despre declaraţiile făcute de către Mihail Gofman, care l-a învinuit pe fostul premier că în 2012 nu ar fi semnat intenționat acordul cu FMI, pentru a nu scoate la iveală frauda bancară.

Filat spune că atunci când a plecat din funcţie, acordul cu FMI era în vigoare. Fostul premier presupune că prin această declaraţie Gofman a vrut să amintească despre situaţia din 2012, când interlopii fugari, care stau in spatele Partidului DA, Țopa cu noii acţionari ai Băncii de Economii au încercat să preia controlul asupra instituţiei.

Despre interesele la Banca de Economii ale oligarhilor condamnați penal în Moldova, Victor și Viorel Țopa, presa a mai scris anterior. În investigațiile jurnalistice s-a pomenit și despre creditele neperformante de milioane acordate de BEM companiilor lui Victor Țopa. Asta în timpul în care Viorel Țopa era director al băncii. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu