Dezvăluiri scandaloase în Japonia. Mai multe companii au folosit ucenici străini pentru decontaminarea regiunii centralei nucleare de la Fukushima

Patru companii au folosit străini, veniţi în Japonia în cadrul unui program de ucenicie, la activităţi de decontaminare în regiunea centralei nucleare de la Fukushima după catastrofa din 2011, a anunţat vineri guvernul nipon, conform agerpres.ro.

Ministerul Justiţiei a efectuat o anchetă în rândul a 182 de companii de construcţii după descoperirea în martie a cazului a trei vietnamezi care urmau să efectueze activităţi de decontaminare, a declarat un purtător de cuvânt, confirmând unele informaţii apărute în presă.

”Ei trebuiau să manipuleze maşini de construcţie, dar erau de fapt folosiţi la lucrări de curăţare ce constau de exemplu în degajarea terenulu cu mâinile”, a precizat el.

Ministerul a subliniat atunci că o astfel de muncă nu poate fi potrivită pentru formarea imigranţilor care ajung în arhipelag printr-un sistem lansat în 1993.

Aceste dezvăluiri vor relansa foarte probabil criticile privind acest program controversat, acuzat că oferă un cadru pentru exploatarea forţei de muncă ieftine.

Dintre cele patru companii implicate, una a primit interdicţia de a angaja noi ucenici pentru o perioadă de cinci ani. Numărul total al lucrătorilor afectaţi de această problemă nu a fost încă stabilit.

După cutremurul devastator din 11 martie 2011, în largul coastei de nord-est a Japoniei, un tsunami gigantic a devastat centrala Fukushima Daiichi, provocând cel mai grav accident nuclear după cel de la Cernobîl din 1986.

Până la sfârşitul lunii septembrie, vor fi inspectate alte 820 de companii.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu