DEZVĂLUIRI PIPERATE de la Bălţi. Usatîi le-a cerut consilierilor să comită ilegalităţi

Embed:

Au apărut dezvăluiri despre ilegalităţile din Bălţi, inclusiv privind procesul de evacuare a deşeurilor. Site-ul realitatea.md a publicat un interviu cu fostul administrator al întreprinderii municipale de salubrizare, Serghei Pcela, care a povestit despre aceste nereguli. 

"Urmau să fie cumpărate în total 10 autospeciale, însă, după o perioadă de timp, cuiva i s-a părut că această decizie nu este corectă, aşa că au fost procurate doar cinci autospeciale, care au fost repartizate la mai multe întreprinderi. Acest lucru a complicat foarte mult procesul de salubrizare", a spus Serghei Pcela, administratorul întreprinderii municipale de salubrizare.

Serghei Pcela a mai povestit cum întreprinderile municipale au ajuns să fie controlate ilegal de apropiaţi ai lui Usatîi.

"A venit o gașcă de oameni la Primărie și fără nicio împuternicire a început să administreze orașul. Ei se duc la șefii de întreprinderi și le dau ordine. Toate aceste acțiuni au paralizat activitatea întreprinderilor", a mai spus Serghei Pcela, administratorul întreprinderii municipale de salubrizare.

Portalul realitatea.md a intrat în posesia unor înregistrări audio, în care consilierii municipali din partea formaţiunii "Partidul Nostru" discută cu primarul fugar Renato Usatîi.

"Consilierii muncipali se ocupă doar de politică, pentru a satisface ambiţiile liderului său. Acest lucru îl confirmă şi interceptarea care mi-a fost transmisă de către un consilier, pe care v-o transmit şi vouă."

În înregistrare, consilierii muncipali şi Renato Usatîi recunosc faptul că admit ilegalităţi în procedura de iniţierea referendumului. Asta deşi ar fi fost avertizaţi de Asociaţia Promo-LEX că întrebarea propusă pentru plebiscit contravine normelor legale.

"Sunteţi de acord ca primarul municipiului Bălţi să rămână domnul Renato Usatîi, „pentru” şi "contra”. Dar este posibil să facem aşa? -Este posibil. Ieri, a fost un reprezentant al Promo-LEX care mi-a spus: "Colea, nu speraţi ca o să iasă ceva". Renato, eu ţi-am spus despre toate variantele posibile, tu decizi, cum spui, aşa o să facem", a spus Renato Usatîi. 

În data de 19 ianuarie, consilierii municipali din Bălți au decis organizarea referendumului de demitere a primarului orașului Bălți. Plebiscitul urmează să fie organizat în 4 martie, însă ultimul cuvânt îl are Comisia Electorală Centrală. Totul a început cu scandalul cu privind evacuarea deșeurilor din oraș. Atunci, Renato Usatîi a declarat pe Facebook că este gata să plece din funcție, dacă pentru demiterea lui vor vota 51 la sută din cetăţeni. Mai mult, el şi-a îndemnat consilierii să iniţieze organizarea plebiscitului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu