Dezvăluiri: Coreea de Nord are în dotare rachete intercontinentale ce pot lovi oriunde pe teritoriul SUA (VIDEO)

Rachetele intercontinentale Hwasong-15, deţinute de regimul de la Phenian, au capacitatea de a lovi ţinte aflate oriunde pe teritoriul Statelor Unite. Dezvăluirile au fost făcute de comandamentul forţelor americane din Coreea de Sud, relatează Yonhap, citează mediafax.ro.

Potrivit "2019 Strategic Digest", o publicaţie anulară realizată de USFK şi Comandamentul Naţiunilor Unite, racheta Hwasong-15, testată de Phenian pe data 29 noiembrie 2017, are o rază de acţiune de 8.000 de mile (12.800 de kilometri) astfel că este "capabilă să lovească orice parte din teritoriul continental al SUA".

Autorităţile militare americane confirmă astfel afirmaţiile regimului de la Phenian, care după testul balistic din noiembrie 2017 a indicat că racheta are o rază de acţiune ce acoperă întreg teritoriul american.

Potrivit publicaţiei, Phenianul mai are în dotare alte două rachete intercontinentale: Hwasong-13, care are o rază de acţiune de 5.500 de kilometri, şi racheta Hwasong-14, cu o rază de acţiune de peste 10.000 de kilometri, care poate "ajunge în cea mai mare parte a părţii continentale a SUA".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu