Dezvăluiri: Ce se întâmplă în creierul nostru când auzim "Te iubesc"

Cuvintele "Te iubesc" nu trebuie să devină un simplu clişeu pe care îl spunem când suntem fericiţi, pentru că ele au o putere atât de mare încât sunt în stare să activeze întregul sistem neurologic din creierul nostru. Prin această influenţă generează o stare euforică la nivelul întregului corp.

Emoţia iubirii produce o forţă foarte mare în interiorul nostru, astfel că ni se intensifică toate cele cinci simţuri. Gustul este altul, atingerile devin mai intense, privirea mai vigilentă, auzul mai calibrat şi mirosul mai fin.

De asemenea, iubirea este considerată singura stare care îl conduce pe om spre descoperirea adevăratei intensităţi a puterii sale. Totuşi, dincolo de aceste efecte pozitive, gândurile, obiceiurile şi prejudecăţile îl împiedică, în general, pe omul modern să o trăiască intens şi pe termen lung.  

"Iubirea – ca stare – o avem genetic întipărită în fiecare dintre noi, este substanţa primă din care suntem clădiţi, însă mintea noastră a generat un sistem alternativ, dihotomic, care estompează sau remodelează fluxul de iubire care ne curge prin fiecare celulă a corpului nostru. Acest sistem alternativ construit artificial de creier, care a primit aceste învăţături de la societatea contemporană, ne împinge spre iubire unilaterală, spre iubire condiţionată şi spre orgolii în dragoste", explică psihologul.

"Această stare duală în care trăim – iubirea înseamnă libertate totală / iubirea implică condiţii – experimentăm confuzia, stresul şi stările de anxietate şi ne este foarte greu să vedem şi să experimentăm acest sentiment în starea lui pură. Iubirea are nevoie să fie înţeleasă ca fiind neschimbătoare, necondiţionată de gânduri, nu fluctuează şi nici nu depinde de factorii externi. Ea fiind un proces al inimii, şi nu al gândurilor. Gândurile sunt de fapt obişnuinţa minţii, care de cele mai multe ori distrug căsnicii, relaţii, colaborări", continuă psihologul.

Se spune că primul "Te iubesc" înseamnă aprobarea sentimentelor. „Te iubesc” spus în timpul unei relaţii lungi, înseamnă confirmarea primului

Simbolul sentimentului de iubire, în toată convenţia noastră socială, este expresia „Te iubesc”, iar implicaţiile acesteia au depaşit cu mult graniţele sale iniţiale. Psihologul afirmă că poveştile de dragoste aflate la început, sunt guvernate de iubire pasională, care activează o cantitate mare de oxitocină – hormonul fericirii şi a ataşamentului, iar primul "Te iubesc" pe care îl spunem persoanei dragi, va fi perceput la nivel mental ca fiind aprobarea şi acceptarea sentimentelor.

"Te iubesc" va transfera omul dintr-o stare fizică într-una pur spirituală. Cu cât repetarea cuvintelor "Te Iubesc" va fi confirmată unul altuia, cu atât mai mult omul va fi readus la starea iniţială, puternică şi transcendentală pe care a avut-o la prima auzire a acestor cuvinte.

"Învăţarea repetării cuvintelor 'Te iubesc' către persoanelor dragi devine o expresie cu putere atât de mare, atât din punct de vedere emoţional, cât şi mental, încât poate învinge toate filtrele mentale care împiedică iubirea să se manifeste la nivelul cel mai înalt. Spuneţi-le des părinţilor, bunicilor, fraţilor, verişorilor, soţiilor, soţilor, iubiţilor şi iubitelor acest Te iubesc deoarece depresiile, supărările şi toate stările negative produse de creier, pot dispărea instantaneu datorită acestui mic impuls. Percepţia pe care o vedem de la cei care spun des „Te Iubesc”, este construită în jurul stărilor de fericire, venită din bunavoinţa şi ajutor nelimitat, milă, iertare şi înţelegere fără judecată", a concluzionat psihologul.

Deci, este nevoie să ne exprimăm sentimentele şi prin cuvinte, nu doar prin diferite manifestări, pentru că puterea cuvintelor simbol al iubirii este mare şi face atât de mult bine celor dragi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu