Dezbateri Referendum Republican 2019 (VIDEO)

Embed:

În data de 24 februarie, odată cu organizarea alegerilor parlamentare, la inițiativa Partidului Democrat, în Republica Moldova se va desfășura si un referendum consultativ.

Cetățenii vor fi întrebați dacă sunt de acord ca numărul deputaților sa fie redus de la 101 la 61 si daca susțin ideea ca parlamentarii care-i dezamăgesc prin faptul că nu isi îndeplinesc obligatiile, sa fie demiși.

De ce ar fi necesare aceste schimbări şi care ar fi eventualele lor beneficii, vom incerca sa aflam în cadrul acestei emisiuni de dezbateri.

La Comisia Electorala Centrala, cinci formațiuni s-au înregistrat în calitate de participanți la referendum.  Este vorba despre Partidul Democrat din Moldova - cu opțiunea „PENTRU”. Partidul Comuniștilor din Republica Moldova – cu opțiunea „CONTRA”. Partidul Politic „Democrația Acasă”– cu opțiunea „CONTRA”. Mișcarea Profesioniștilor „Speranța-Надежда” cu următoarele opțiuni: „PENTRU” la întrebarea: „Sînteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61?” și „CONTRA” la întrebarea: „Sînteți pentru ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile lor?”. Partidul Politic „VOINȚA POPORULUI” - cu opțiunea „CONTRA.

Invitaţii acestei ediţii de dezbateri au fost democratul Vitalie Gamurari şi reprezentatul Partidului VOinţa Poporului, Ştefan Urâtu şi membrul Partidului "Democraţia Acasă", Anatol Ursu. 

Dezbaterile sunt organizate conform regulamentului Comisiei Electorale Centrale. Acest regulament a fost comunicat din timp participantilor, în momentul expedierii invitațiilor, iar prezența în platou a acestora înseamnă acceptarea invitației și asumarea respectării regulamentului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu