Dezbateri Referendum Republican 2019 (VIDEO)

Embed:

În data de 24 februarie, odată cu organizarea alegerilor parlamentare, la inițiativa Partidului Democrat, în Republica Moldova se va desfășura si un referendum consultativ.

Cetățenii vor fi întrebați dacă sunt de acord ca numărul deputaților sa fie redus de la 101 la 61 si daca susțin ideea ca parlamentarii care-i dezamăgesc prin faptul că nu isi îndeplinesc obligatiile, sa fie demiși.

De ce ar fi necesare aceste schimbări şi care ar fi eventualele lor beneficii, vom incerca sa aflam în cadrul acestei emisiuni de dezbateri.

Așa după cum știm, două partide s-au înregistrat la Comisia Electorală Centrală în calitate de participante la referendum. Este vorba despre Partidul Democrat din Moldova, iniţiatorul referendumului - cu opțiunea "PENTRU" și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova – cu opțiunea "CONTRA".

Partidul Comuniștilor a anunțat că nu va participa la dezbaterile organizate de PublikaTV. Alexandru Cauia reprezintă partidul Democrații Acasă. Din partea partidului Voința Poporului, domnul Ştefan Urâtu. Reprezentantul societăţii civile în această seară este Vitalie Catana.

Dezbaterile sunt organizate conform regulamentului Comisiei Electorale Centrale. Acest regulament a fost comunicat din timp participantilor, în momentul expedierii invitațiilor, iar prezența în platou a acestora înseamnă acceptarea invitației și asumarea respectării regulamentului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu