Dezbateri Referendum Republican 2019 (VIDEO)

Embed:

În data de 24 februarie, odată cu organizarea alegerilor parlamentare, la inițiativa Partidului Democrat, în Republica Moldova se va desfășura si un referendum consultativ. Cetățenii vor fi întrebați dacă sunt de acord ca numărul deputaților sa fie redus de la 101 la 61 si daca susțin ideea ca parlamentarii care-i dezamagesc prin faptul că nu isi indeplinesc obligatiile, sa fie demiși.

Din partea PDM a participat la emisiune vicepresedintele formaţiunii domnul Vladimir Cebotari , însă din partea PCRM nu a venit nimeni, acest partid anunţând că nu va participa la dezbateri. Totuşi, în confomitate cu prevederile legislaţiei electorale, noi vom trimite în continuare invitaţii către PCRM. Reprezentantul societăţii civile în această seară a fost jurnalistul Victor Nichituş.

Dezbaterile sunt organizate conform regulamentului Comisiei Electorale Centrale. Acest regulament a fost comunicat din timp participantilor, în momentul expedierii invitațiilor, iar prezența în platou a acestora înseamnă acceptarea invitației și asumarea respectării regulamentului.

Pentru început, fiecare dintre concurenți va avea câte două minute pentru a prezenta opinia partidului pe care-l reprezinta în ceea ce privește referenduml consultativ din 24 februarie. Ulterior, participanții vor comenta, pe rând, cele două subiectele propuse spre dezbatere la plebiscit, adică reducerea numărului de deputaţi, respectiv posibilitarea demiterii lor la iniţiativa alegătorilor. La fiecare dintre cele două întrebari, concurenții vor avea câte trei minute pentru răspuns.

După fiecare rundă de răspunsuri, va interveni și invitatul nostru, analistul, care va adresa câte o întrebare fiecărui reprezentant, pornind de la cele expuse anterior de aceștia.

În aceasta etapă, răspunsurile nu vor fi cronometrate. La finalul emisiunii, candidaţii vor mai avea la dispozitie alte trei minute, fiecare, pentru concluzii sau pentru a da replică altui participant la emisiune, dacă va fi necesar. Timpul acordat concurenţilor va fi cronometrat şi va fi prezentat grafic pe ecran.

Timpul alocat fiecărei runde va fi consumat de fiecare participant doar în cadrul rundei respective și nu va putea fi reportat. Vă atenționez că, în cazul în care un participant va face atac la persoană sau va devia de la subiectul propus spre discuție, îmi rezerv dreptul de a opri dezbaterea și îi voi cere participantului în cauză să respecte regulamentul. Dacă acest lucru se va repeta, voi cere eliminarea din emisiune a persoanei care a comis această abatere. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu