DEZBATERI PREZIDENŢIALE! Marian Lupu: Antieuropenii aduc DOAR HAOS

Embed:

Cei care se opun reformelor de integrare europeană urmăresc destabilizarea şi atentează la statalitatea Republicii Moldova. Declaraţia a fost făcută de candidatul democraţilor la prezidenţiale, Marian Lupu, în cadrul dezbaterilor de la un post de televiziune unde a participat şi contracandidatul său, Igor Dodon. Discuţiile au fost dominate de liderul PDM, care a vorbit despre consolidarea relaţiilor cu UE şi importanţa asigurării stabilităţii economice în ţară. 

În cadrul dezbaterilor, liderul socialiştilor şi-a reiterat obiectivul său de a anula Acordul de Asociere cu UE în cazul în care ajunge preşedinte:

"Integrarea europeană şi semnarea Acordului de Asociere sunt distructive pentru Moldova. Trebuie să obţinem alegeri parlamentare anticipate", a spus Igor Dodon.

"Eurointegrarea reprezintă noi investiţii şi stabilitate. Continuarea acestui curs, care prevede, în primul rând, dezvoltarea economiei, atragerea investiţiilor, noi locuri de muncă, dezvoltarea agriculturii şi a capitalului uman, reprezintă o sursă sigură pentru investiţiile în sectorul privat şi cel bugetar. Am pregătirea suficientă pentru ca în mandatul de preşedinte, împreună cu echipa PDM, să ating acest obiectiv", a menţionat Marian Lupu.

Candidaţii s-au referit şi la primele acţiuni pe care le vor întreprinde în calitate de preşedinte şi pentru ce vector extern optează.

"M-am înscris în această cursă electorală pentru a îndeplini trei obiective – să schimb puterea, să apăr cetăţenii şi să păstrez ţara", a relatat liderul sociliştilor.

"L-am ascultat atent pe oponentul meu. Cetăţenii trebuie să ştie că declaraţiile despre renunţarea la parcursul european, despre integrarea în Uniunea Vamală sunt ideile care lovesc, în primul rând, în suveranitatea, independenţa şi statalitatea Republicii Moldova", a declarat liderul PDM.

Aceasta a fost prima dezbatere televizată dintre Marian Lupu şi Igor Dodon, candidaţii care, potrivit celor mai multe sondaje, se vor duela în turul doi al scrutinului prezidenţial.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu