DEZBATERI pentru UCRAINA. În premieră, Petro Poroşenko şi Vladimir Zelenski s-au întâlnit faţă în faţă (VIDEO)

Embed:
Petro Poroşenko şi Vladimir Zelenski s-au întâlnit faţă în faţă pentru prima oară. Actualul preşedinte al Ucrainei şi actorul de comedie au participat la o dezbatere electorală organizată pe stadionul Olimpic. S-a început totul în cel mai comic mod posibil: doi candidați pe două scene, în fața a două mulțimi izolate. Ulterior însă, Poroșenko a hotărât să i se alăture lui Zelenski. Şi-au dat mâna și și-au zâmbit amical, însă asta a fost doar liniștea înaintea furtunii. Cei doi au lansat acuzaţii după acuzaţii.

”Domnule Vladimir, ați spus că sunteți o mâță-n sac, dar de fapt sunteți doar sacul. Și în sacul dumneavoastră acum sunt mai multe mâțe: oligarhi, trădători și toți cei care reprezintă o amenințare la adresa patriei mele”, a declarat Petro Poroșenko, candidat pentru funcţia de preşedinte al Ucrainei.

”Mai bine să fii o mâță-n sac, decât un lup în blană de oaie”, a spus Vladimir Zelenski, candidat pentru funcţia de preşedinte al Ucrainei.

Replicile acide au curs gârlă.

”Vedem în fața noastră doar un ambalaj frumos, scump și strălucitor”, a menționat Petro Poroșenko, candidat pentru funcţia de preşedinte al Ucrainei.

”În ceea ce privește faptul că m-ați numit un ambalaj, se pare că este un subiect la care vă pricepeţi foarte bine”, a declarat Vladimir Zelenski, candidat pentru funcţia de preşedinte al Ucrainei.

Mai mult, Zelenski a declarat că la alegerile din 2014 a votat pentru Poroșenko. Situația din Ucraina l-a și împins pe umorist să candideze, acesta concretizând că, în cazul în care va câștiga, va sta la putere doar cinci ani, timp în care va băga la închisoare toți criminalii din anturajul contracandidatului său.

”Nu sunt oponentul dumneavoastră, sunt sentința dumneavoastră”, a spus Vladimir Zelenski, candidat pentru funcţia de preşedinte al Ucrainei.

Retorica lui Poroșenko a fost în jurul războiului din Donbass, problemă pe care, consideră el, Zelenski nu ar fi în stare să o gestioneze.

”Cred că domnul Zelenski nu vrea să predea Ucraina, nici în gând nu are să întoarcă Ucraina în sfera de influență a Rusiei. Totuşi, Putin are acest gând, iar Zelenski nu știe cum să i se împotrivească”, a declarat Petro Poroșenko, candidat pentru funcţia de preşedinte al Ucrainei.

De asemenea, Poroșenko l-a acuzat pe Zelenski că, atunci când în 2014 armata ucraineană avea nevoie de voluntari pentru a pleca pe front, artistul s-a eschivat de la îndeplinirea datoriei în fața patriei. Zelenski s-a dat în spectacol pentru a ieși basma curată. Acesta a adus un omagiu victimelor războiului din Donbas, îngenunchind în fața mulțimii. Poroșenko i-a ținut isonul, însă a întors spatele oamenilor adunați pe stadion și s-a aplecat în fața unei susținătoare de-a lui, care și-a pierdut soțul în războiul din Donbass.

Dezbaterile s-au terminat, se pare, fără niciun rezultat. Fiecare candidat a încheiat discuțiile cu ideea că le-a câștigat.

Ulterior, Poroșenko a plecat la televiziunea centrală pentru a continua dezbaterile, dar Zelenski nu i s-a alăturat.
Pe aceeaşi temă