Dezbateri electorale 2019, la Publika. Reprezentanţii a patru formaţiuni au spus ce-şi propun să facă dacă ajung în Parlament

Embed:

Au cerut de mai multe ori să fie invitați la dezbaterile electorale organizate de Publika TV, dar când au avut ocazia să participe, au refuzat să vină.  Este vorba despre cei din blocul PAS-PPDA, care nu au trimis niciun reprezentant de-al lor în platoul Publika TV la dezbaterile de miercuri seara.


Concurenţii electorali invitaţi la dezbaterile electorale au fost aleşi prin tragere la sorţi, iar cei din binomul PAS-PPDA au pierdut singura șansă pe care au avut-o pentru a-și putea prezenta programul electoral, deoarece în următoarele două emisiuni electorale care vor avea loc până la alegeri vor fi invitaţi ceilalţi 10 concurenţi electorali înscrişi pe circumscripţia naţională.

Aseară, în studio au fost prezenţi reprezentantul Partidului Național Liberal, al Partidului Verde Ecologist, al Partidului Șor şi cel al Partidului Democrația Acasă. Toţi au spus în linii mari ce-şi propun să facă dacă ajung în Parlament.

"Ne-am propus să generăm o forţă sănătoasă în Parlamentul de la Chişinău după principiul susţinerea necondiţionată a reîntregirii. Nu veţi regăsi pe lista noastră foşti deputaţi, foşti miniştri. Mobilizarea maximă pe lista naţională Unirea Democrația Acasă. De Dragobete iubim şi votăm româneşte", a menţionat Ion Leaşcenco, reprezentantul Partidului "Democrația Acasă".

"Partidul Verde Ecologist vine cu un program electoral bine gândit. Vin pentru a soluţiona atât problemele oamenilor cât şi cele ecologice. Una din principalele probleme fiind dorinţa Guvernului Ucrainei de a construi şase hidrocentrale pe partea de sus a Nistrului", a declarat Vitalie Marinuţa, reprezentantul Partidului Verde Ecologist.

"Noi credem că numai prin proiecte concrete de apropiere a Republicii Moldova, omogenizarea structurilor economice, infrastructurii, securitatea energetică cu a României să apropiem unirea şi să reîntregim ţara şi să scăpăm toată populaţia de sărăcie. Altă cale nu există", a subliniat Vasile Costiuc reprezentantul Partidului Național Liberal.

"Avem un program social amplu prin intermediul căruia nu mai puţin de două sute de mii de persoane beneficiază astăzi şi mă refer la aceste magazine sociale care oferă produse calitative la un preţ accesibil", a punctat Dumitru Chitoroagă, reprezentantul Partidului Șor.

Dezbaterile electorale pentru alegerile parlamentare vor fi difuzate la Publika TV, în fiecare zi de miercuri, de la ora 19:00.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu