DEZASTRUL provocat de VÂNTUL PUTERNIC de ieri. Ce s-a întâmplat în mai multe localităţi din ţară

Embed:

Vântul puternic de ieri a făcut ravagii în ţară. Salvatorii şi pompierii au intervenit în 175 de cazuri pentru lichidarea incendiilor, dar şi pentru a acorda ajutor la curăţarea curţilor, după ce vântul a smuls acoperişuri şi a doborât copaci.

Potrivit informaţiilor IGSU, în urma intensificării vântului au fost smulse şi deteriorate 70 foi de ardezie de pe acoperişul a şapte case de locuit din Cobusca Veche, raionul Anenii Noi. Tot în această localitate a fost afectat acoperişul gimnaziului.

În satul Mândrești, raionul Teleneşti, rafalele de vânt au distrus peste 1.000 metri pătraţi de foi de ardezie de pe acoperişul şcolii. Şi acoperişurile instituţiilor de învățământ  din localităţile Larga şi Drepcăuţi, raionul Briceni, au fost afectate, iar de pe clădirea grădiniţei din Cotiujeni, vântul a smuls circa 300 metri pătraţi de ţiglă metalică.

Furtuna a făcut ravagii şi în raioanele Bălţi, Sîngerei, Soroca, Orhei, Donduşeni, Criuleni, Edineţ, Ocniţa.

Comisiile pentru situaţii excepţionale urmează să estimeze prejudiciile materiale înregistrate.

Totodată, în urma vântului puternic au fost înregistrate mai multe incendiile de vegetaţie. Doar în ultimele 24 de ore, în ţară au avut loc 97 de incendii de vegetaţii, în urma cărora au fost compromise 338 hectare de teren.

Cele mai mult focare au fost înregistrate în raioanele Ialoveni, Străşeni, Anenii Noi, Leova, Cahul şi UTA Găgăuzia.

Pompierii îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare, să nu aprindă vegetaţia şi gunoiul pentru a evita incendiile de proporţii.

În situaţii de risc persoanele pot apela Serviciul 112.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu