DEZASTRU NATURAL în Grecia! Zeci de case şi maşini au fost luate pe sus de ape! Pompierii au evacuat turiştii şi localnicii (VIDEO)

Embed:
COD ROȘU de vreme extremă în Grecia! Astăzi, 27 iunie autoritățile au acționat pentru zeci de greci cărora apele și viitura le-a secerat casele.  

Vremea s-a înrăutăţit încă de marţi, fiind ploi abundente în mai multe părţi ale ţării. Printre zonele inundate se numără şi localităţile Mandra, Larissa şi Kanalia, unde aproximativ 30 de case au fost luate de apă. De asemenea, regiunea centrală a Greciei a fost afectată de ploi.

Apele revărsate au luat cu ele maşini, zeci de pompieri au fost trimişi în zona afectată şi au evacuat turişti şi localnici din calea torenţilor. Intervenţia a salvat viaţa unui tânăr, care nu mai putea să iasă din maşina care plutea în mijlocul puhoaielor.

Într-o staţiune din peninsula Halkidiki, torentele de apă formate în urma ploilor torenţiale au măturat totul în cale, inclusiv maşini şi mobilierul teraselor de pe plajă. La fel s-a întâmplat şi în apropiere de Volos, unde apele au intrat in zeci de case iar pompierii au intervenit ca să-i salveze pe turişti şi localnici din calea puhoaielor. 

O stradă din staţiunea grecească Nikiti, din nordul ţării, s-a transformat rapid într-un veritabil râu învolburat. Apele au rupt asfaltul, au scos pomi din rădăcini, au inundat case, curţi şi magazine.

Zeci de vehicule au fost avariate de pietrele şi lemnele aduse de torentele. Unele maşini au fost luate de ape şi au ajuns până în mare, scrie digi24.ro.

Plajele au fost şi ele inundate şi acoperite de gunoaie, iar terasele au fost distruse de viituri. Pompierii au răspuns la sute de apeluri de urgenţă venite de la localnici şi turişti.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu