DEZASTRU MAJOR în Carolina de Nord! Mii de oameni SALVAŢI din calea uraganului Matthew

Embed:

La câteva zile de la trecerea uraganului Matthew, coasta de sud-est a Americii încă este afectată. Nivelul râurilor continuă să crească, aşa că sute de oameni au fost salvaţi şi ieri din propriile case.

În total, furtuna a provocat moartea a 27 de americani în cinci state, dar situaţia cea mai gravă pare să fie în Carolina de Nord. De altfel, preşedintele Barack Obama a declarat stare de dezastru major în acest stat, scrie Digi24.ro.

Sute de oameni au fost salvaţi, luni, cu barca sau elicopterul din oraşele inundate ale Carolinei de Nord.

"Încă salvăm oameni chiar în acest moment în josul străzii. Oraşul Lumberton trece prin momente foarte dificile. Nu ştim dacă s-a rupt, dar o mare cantitate de apă trece printr-un dig şi trebuie să salvăm în jur de 2.000 de oameni", a spus guvernatorul Carolinei de Nord, Pat McCrory.

Aproape jumătate dintre victimele făcute de Matthew în Statele Unite s-au înregistrat în Carolina de Nord. Autorităţile au avertizat că râurile vor continua să se umfle timp de câteva zile, din cauza ploilor aduse de uragan.

"Presa naţională a afirmat că uraganul a fost retrogradat de la 4 la 1 şi nu mai e o problemă. Şi la categoria 1, ploaia ucide. Voi cere Serviciului Naţional de Meteorologie şi Guvernului federal să modifice felul cum notăm uraganele, pentru că gradul se referă doar la vânt şi asta e o caracterizare greşită a pericolului", a adpugat guvernatorul.

În jur de 1,1 milioane de oameni sunt încă fără electricitate în Florida, Georgia, Virginia şi Carolina de Nord şi de Sud.

Cel mai puternic uragan din Atlantic din ultimii nouă ani, Matthew, a lăsat în urmă 1.000 de morți și a provocat o nouă criză umanitară în Haiti. Aproape un milion şi jumătate de oameni au nevoie de ajutor urgent.

Foametea şi holera sunt riscurile imediate pentru a căror combatere ONU a cerut urgent 120 de milioane de dolari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu