DEZASTRU. La fiecare ploaie, locatarii unui bloc din sectorul Botanica se pomenesc cu apartamentele inundate din cauza unei mansarde

De aproape şapte ani, la fiecare ploaie, se pomenesc cu apartamentele inundate. Locuitorii ultimului etaj al unui bloc din sectorul Botanica luptă cu morile de vânt. Din cauza unei mansarde nefinisate, clădirea nu are acoperiş. Familia Liubei Timuş a fost nevoită să-şi lase locuinţa de izbelişte acum şase ani, din cauza inundaţiilor.

"A început să curgă şi noi nu am putut să mai stăm aici, ne-am mutat în altă parte, dar au promis că o să repare. Au intrat şi au văzut că era curat, era făcut reparaţie şi au spus că o să facă încă mai bine decât a fost şi iată... ", a povestit femeia.

Oamenii spun că lucrările de construcţie au fost întrerupte în 2013, din cauza unui accident produs pe şantier: "A venit unul dintre şefii de şantier ai companiei, a urcat pe acoperiş, s-a împiedicat, a căzut şi a murit. Era în stare de ebrietate".

De atunci, nici un muncitor nu a mai urcat pe acoperiş, iar oamenii sunt nevoiţi să suporte consecinţele:

"Etajul patru este într-o stare dezastruoasă. Noi, cei de la primul şi la al doilea etaj, nu suntem atât de afectaţi, însă cei de la ultimul etaj simt totul pe pielea lor. Când nu plouă este bine, dar când cad precipitaţii apar problemele. În toate apartamentele sunt copii care se îmbolnăvesc, răcesc. Este imposibil de locuit în aşa apartamente".

Şi oamenii care au plătit pentru apartamentele ce urmau să fie construite la mansardă îşi caută dreptatea în instanţă: 

"Ne sunau şi ne spuneau să dăm bani pentru diferite lucrări. Treptat, am plătit totul. Au strâns aproximativ 450 de mii de euro. Cu aceşti bani puteau să termine mansarda şi să amenajeze scara blocului."

Administratorii companiei de construcţie nu au fost de găsit pentru a oferi explicaţii.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu