DEZASTRU în Turcia: Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa în urma viiturilor

Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa şi alte trei au fost rănite marţi în urma viiturilor produse în provincia Trabzon din nord-estul Turciei, a anunţat miercuri Ministerul de Interne, relatează Xinhua.

Şase persoane sunt date dispărute după ce două râuri au ieşit din matcă în urma precipitaţiilor abundente, a precizat ministerul care a afirmat că inundaţii s-au produs în districtul Arakli.

Imagini TV au arătat zone grav afectate de alunecări de teren produse în urma ploilor abundente din regiune, cu locuinţe şi maşini distruse. Clădirea unei şcoli a fost grav avariată, scrie agerpres.ro.

Echipele de salvare îşi continuă eforturile pentru găsirea persoanelor dispărute.

Ministrul turc al agriculturii, Bekir Pakdemirli, a declarat că ţevile unei centrale hidroelectrice au explodat în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren.

Deoarece precipitaţii abundente sunt aşteptate în zilele următoare, guvernatorul provinciei Trabzon, Ismail Ustaoglu, i-a avertizat pe localnici în legătură cu riscul alunecărilor de teren şi i-a îndemnat pe oameni să stea departe de cartierele afectate.

Lasă un comentariu