DEZASTRU în Romania. Școli închise, drumuri blocate, copaci rupți și sute de sate rămase fără lumină

Peste 300 de localităţi din România au rămas fără curent electric din cauza ninsorilor şi viscolului, iar vântul puternic a doborât 260 copaci peste 36 de autovehicule. În judeţele Arad, Gorj, Mehedinți și Timiș, astăzi au fost închise şcolile şi grădiniţele. Unele îşi vor amâna şi cursurile de mâine. În total, 14 judeţe din ţara vecină au avut de suferit din cauza vremii capricioase.

Cea mai gravă situaţie a fost în orașul Lugoj din judeţul Timiş, cu o populaţie de 40 de mii de locuitori. Timp de o zi şi jumătate, oamenii au stat în beznă, fără apă şi căldură, în condiţiile în care termometrele indică minus cinci grade.

"Fără apă, fără nimica, trăim exact ca și în Evul Mediu. Ne aducem aminte clipele în care părinții noștri ne povesteau cum trăiau la lumina lumânării." 

"Foarte greu, din cauza lipsei de curent avem probleme cu frigiderul. Printre altele lipsa de apă, nu putem bineînțeles să spălăm vasele și la grupul sanitar din baie.”

"Toate magazinele închise, nu poți să cumperi nimic, unul dintre ele a fost deschis mai de după-masă, s-a luat tot."

În judeţul Hunedoara, un tren de pasageri s-a oprit din cauza că liniile de cale ferată au fost blocate de copaci doborâţi. Pompierii au preluat cele 20 de persoane, cu un microbuz, şi le-au transportat în siguranţă la Petroşani. Tot din cauza traseului înzăpezit s-au oprit şi alte garnituri în Arad şi Timişoara, iar sute de oameni au îndurat frig şi foame ore în şir. De asemenea, în cursul zilei de ieri, o ambulanţa care transporta un pacient a rămas blocată din cauza timpului nefavorabil. Şi în acest caz salvatorii au intervenit pentru a duce bolnavul la spital. Potrivit meteorologilor români, în majoritatea zonelor ţării vecine se vor semnala precipitații mai ales sub formă de ninsoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu