DEZASTRU în Italia după CUTREMURUL DEVASTATOR. Mărturiile terifiante ale supravieţuitorilor

Embed:

Italia a fost ieri zguduită  de un cutremur de 6,6 pe Richter, urmat de 102 replici. Cel puțin 20 oameni au fost răniți, dintre care unul este în stare gravă. Epicentrul seismului a fost localizat în centrul peninsulei, iar cel mai afectat este oraşul Norcia, unde au fost avariate mai multe clădiri, inclusiv o biserică. 

Cutremurul a zguduit mai multe orașe din centrul Italiei. Autoritățile dau asigurări că dispăruți nu sunt.

"A fost panică în momentul când a fost cea mai mare zguduitură. Mai ales persoanele care se aflau la etajele de mai sus, începând cu etajele cinci, şase, şapte s-a simţit foarte mult. Au cazut tablouri, s-au deteriorat lucruri. Copii au început să plângă, să strige", a menţionat preşedintele diasporei moldovenilor din Perugia, Italia, Maria Ribac.

Potrivit datelor furnizate pentru Publika TV de Ambasada Moldovei în Italia, printre răniți nu sunt și cetățeni de-ai noștri.

"Din informaţiile de care dispune ambasada, cel puţin până în acest moment nu sunt înregistrate careva victime cetăţeni moldoveni în urma cutremurului de azi dimineaţă din Italia", a declarat consulul Ambasadei Moldovei în Italia, Adrian Popescu. 

De menţionat că zeci de mii de oameni au rămas fără acoperiș deasupra capului în urma seismului care a avut loc ieri în centrul Italiei. Potrivit presei internaționale, acesta a fost cel mai distructiv cutremur din ultimii 36 de ani.

Totodată, cercetătorii susțin că nivelul munților din regiunea unde a avut loc epicentrul seismului a scăzut cu 40 de centimetri în ultimele două luni. Sute de clădiri istorice și biserici din orașele Umbria și Marche au fost distruse, din cauza numărului mare de replici, iar unele zone au fost blocate din cauza alunecărilor de teren. Din luna august şi până în prezent, centrul Italiei a fost zguduit de cinci cutremure puternice. Cel mai violent dintre ele s-a produs în data de 24 august în Amatrice. Un seism cu magnitudinea 6,2 a luat viaţa a aproximativ 300 de oameni. Atunci zeci de clădiri istorice s-au transformat în mormane de moloz.

Potrivit autorităţilor, imobilele din Italia cedează atât de uşor deoarece multe dintre ele sunt vechi şi nereabilitate. Specialiştii susţin că centrul Italiei este afectat frecvent de cutremure, fiindcă se află deasupra mai multor placi tectonice. 

Seismul s-a resimțit în Croația și în Slovenia. 

CUTREMURUL DEVASTATOR din Italia a avut aproape 100 de replici

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu