DEZASTRU în Grecia: Staţiunea Mati a dispărut de pe hartă în urma incendiului de vegetaţie

Embed:

Staţiunea Mati din Grecia a dispărut cu totul de pe hartă după incendiul de ieri. Zeci de oameni şi-au pierdut viaţa arşi de vii sau sufocaţi din cauza fumului, iar sute de locuinţe, anexe şi vehicule au fost transformate în scrum.

Flăcările uriaşe, intensificate de vântul puternic, au ajuns în două ore de pe dealurile din jurul zonei turistice până pe litoral.

Mulţi localnici şi-au abandonat casele şi s-au refugiat pe plaje, apoi au sărit în mare pentru a scăpa de flăcări şi de fumul gros.

În Grecia au fost decretate trei zile de doliu naţional în memoria celor decedaţi în incendiile devastatoare din regiunea Attica.

Bilanţul încă provizoriu se ridică la 79 de morţi, dar autorităţile se tem că acesta se va majora. Echipele de intervenţie verifică fiecare casă şi maşină arsă din Mati în căutarea celor daţi dispăruţi.

Mii de greci au rămas fără locuinţe, iar guvernul elen a anunţat deja deblocarea de ajutoare financiare pentru sinistraţi.

Acesta e cel mai mare dezastru natural din Grecia, după incendiile de vegetaţie din 2007, când 84 de oameni şi-au pierdut viaţa.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu