DEZASTRU în Florida, în urma uraganului Michael: 7 morţi şi distrugeri "inimaginabile" (VIDEO)

Embed:

Uraganul Michael a lăsat în urmă "distrugeri inimaginabile" după ce a lovit zona de coastă a Floridei, a anunțat guvernatorul acestui stat, Rick Scott. "Atâtea vieți au fost schimbate pentru totdeauna, atâtea familii au pierdut totul", a explicat el.

În zonele lovite cel mai rău, pe coasta de nord-vest a Floridei, casele au fost nimicite până la fundație, copacii au căzut, iar pe străzi atârnă firele de înaltă tensiune, scrie Digi24.ro.

Deocamdată, sunt șapte morți, dar bilanțul s-ar putea agrava.

Aşa arată acum oraşul Mexico Beach din Florida, după ce peste el a trecut uraganul Michael. În zona de lângă ocean au rămas în picioare doar clădirile mari, dar şi acestea grav avariate. Alte zeci de case s-au transformat în grămezi de moloz şi lemne.

Guvernatorul Floridei a survolat Mexico Beach cu elicopterul şi spune că a fost şocat de amploarea pagubelor.

După ce a trecut de Florida, Michael, al treilea cel mai puternic uragan care a lovit vreodată Statele Unite, a provocat inundaţii în Virginia, Georgia, Carolina de Nord şi de Sud. Aceste state nici nu reparaseră toate stricăciunile provocate de uraganul Florence, de luna trecută.

Echipajele de urgenţă caută supravieţuitori printre dărâmăturile din comunităţile din Florida Panhandle, în zona de nord-vest a Floridei, unde uraganul Michael a provocat și inundaţii puternice, scrie Reuters, citată de News.ro.

Cel puţin şapte persoane au murit în Florida, Georgia şi Carolina de Nord din cauza copacilor căzuţi şi altor incidente provocate de uragan, conform oficialilor americani.

Uraganul a lovit coasta de nord-vest a Floridei, în apropierea oraşului Mexico Beach, miercuri după-amiază, cu viteze ale vântului de 250 de kilometru la oră. Furtuna a distrus cartiere întregi, case şi sedii ale companiilor prăbuşindu-se.

Forţe ale armatei americane intervin cu excavatoare şi buldozere pentru a trece printre dărâmâturi în Mexico Beach şi pentru a permite astfel echipajelor de urgenţă să caute supravieţuitori sau persoane decedate, iar elicoptere de tip Black Hawk au survolat zona. Reprezentanţii Agenţiei Federale de Gestionare a Situaţiilor de Urgenţă (FEMA) au folosit câini, drone şi echipamente GPS în căutările lor.

Cea mai mare parte a oraşului Port St. Joe, în apropiere de Mexico Beach, a fost inundat.

Uraganul Michael, care a lovit țărmul ca o furtună de categoria 4, maximul fiind 5 pe scara uraganelor Saffir-Simpson, se afla la aproximativ 8 kilometri la nord-vest de Roanoke Rapids, din Carolina de Nord, în noaptea de joi spre vineri, având o viteză a vântului de 80 de kilometri la oră şi se îndrepta spre coasta atlantică, conform Centrului Naţional al Uraganelor din SUA.

Uraganul a provocat inundaţii puternice în anumite zone din Georgia şi Virginia. În jur de 1,2 milioane de case şi sedii ale companiilor au rămas fără curent din cauza furtunii. Numărul persoanelor din adăposturile de urgenţă era aşteptat să crească până la 20.000 în cinci state, a declarat Brad Kieserman, de la Crucea Roşie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu