Dezastru în Capitală: Ploaia de ieri a lăsat mai multe străzi pline de gropi

Embed:

Ploaia puternică a făcut prăpăd aseară pe mai multe străzi din Capitală, care astăzi arată ca după bombardament. Echipa noastră de filmare a făcut o razie pe străzile Chişinăului și am găsit artere pe care şuvoaiele au spălat asfaltul şi au lăsat cratere în urmă. Spre exemplu, din cauza unor lucrări la reţelele de apă, care nu au fost duse la bun sfârşit, strada Drumul Schinoasei, a devenit impracticabilă.

Cei mai nemulţumiţi sunt şoferii care spun că fac față cu greu situației.

Din imagini se poate vedea că ploaia puternică a spălat pietrișul de pe strada Drumul Schinoasei. Gropile ajung pe alocuri la o adâncime de peste un metru.

"Drumul este foarte rău. Nu putem să circulăm. Ce au făcut? Nu au făcut nimic. Au săpat şi au lăsat."

Responsabilii de la Apă-Canal Chişinău spun că drumul va fi reabilitat abia când se vor termina lucrările la sistemul de aprovizionare cu apă.

"În zona respectivă au loc de reabilitare a reţelelor de reabilitare a reţelelor de apeduct, conform BERD şi BEI. Aceste lucrări încă vor mai dura şi abia la sfârşit va fi asfaltat tot tronsonul, unde s-au instalat reţele. Până atunci echipa de muncitori va merge la faţa locului şi va reabilita, ca urmare a ploilor abundente de ieri va reabilita drumul deteriorat", a spus purtătorul de cuvânt Apă-Canal, Chişinău, Nadejda Fotescu.

Precipitaţiile abundente i-a lăsat fără drum şi pe locuitorii de pe strada Vînătorilor din cartierul Telecentru.

"Aseară a plouat, dar aici când plouă, apa curge tocmai din deal şi a spălat pietrișul şi stă împrăştiat pe tot drumul. "

Cu mare greu se circulă si pe strada Nicolae Testemiţanu, unde pietrişul a fost împrăștiat de ape pe tot drumul.

Nici strada Ion Creangă din sectorul Buiucani al Capitalei nu arată mai bine. Din cauza lucrărilor de reparație care au fost suspendate, găurile formate s-au umplut cu nisip și nămol. Și unele guri de canalizare stau descoperite şi pun în pericol viața trecătorilor.

Lucrările pe strada Ion Creangă au început în toamna 2018, iar lucrările au fost suspendate săptămâna trecută. Compania care a câştigat licitația şi s-a angajat să efectueze lucrările a cerut modificarea caietului de lucru, care a fost elaborat încă în 2011, pe motiv că acesta ar fi depăşit de timp.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu