Dezastru fără precedent în Grecia în urma incendiilor. IMAGINI CARE ÎŢI TAIE RESPIRAŢIA

Embed:

Sunt 3 zile de doliu naţional în Grecia în memoria celor 79 de oameni care au murit în incendiile devastatoare din regiunea Attica. 

Mulţi dintre ei au fost găsiţi arşi în propriile case sau maşini, iar alţii s-au înecat în mare, în încercarea de a scăpa de foc şi fumul dens. Nu există cifre oficiale privind numărul celor daţi dispăruţi, dar despre soarta a cel puţin 100 de oameni nu se ştie nimic deocamdată.

Operaţiunile de căutare continuă şi la această oră. Autorităţile elene au creat un site pentru a veni în sprijinul celor care îşi caută rudele sau prietenii dispăruţi.

Staţiunea Mati, situată la 40 de kilometri de Atena, arată de parcă ar fi fost scena unei erupţii vulcanice: locuinţele şi maşinile abandonate sunt acum făcute scrum, iar străzile sunt acoperite de un strat gros de cenuşă. Autorităţile elene au creat un site pentru a veni în sprijinul celor care îşi caută rudele sau prietenii dispăruţi. Este cel mai mare dezastru natural din Grecia, după incendiile de vegetaţie din 2007, când 84 de oameni şi-au pierdut viaţa.

Incendiul care a distrus zona turistică s-a declanşat într-o pădure de pini şi s-a propagat cu repeziciune din cauza vântului puternic. Majoritatea pompierilor erau mobilizaţi să stingă flăcările din Kineta, la peste 80 de kilometri distanţă. Până au ajuns primele echipaje în Mati, focul se extinsese deja până aproape de plajă. Între timp, autorităţile elene primesc ajutor din partea statelor membre ale UE pentru stingerea altor focare din Attica. Italia, Germania, Polonia, Franţa, Cipru, Spania şi România au trimis avioane, autospeciale şi pompieri.

Acesta e cel mai mare dezastru natural din Grecia, după incendiile de vegetaţie din 2007, când 84 de oameni şi-au pierdut viaţa.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu