Dezastru ecologic la Romaneşti: Fabrica de vinuri din regiune varsă deşeurile toxice în râu

Embed:

Situaţie ecologică gravă la Străşeni. Râul Ichel riscă să fie poluat, spun oamenii din apropierea localităţii Romaneşti. Potrivit lor, fabrica de vinuri din regiune varsă deşeurile toxice în râu, motiv din care tot mai multe animale mor după ce beau apă din el. Autorităţile, deşi trag un semnal de alarmă, se limitează doar la a împărţi amenzi. Conducrea fabricii nu a fost de găsit pentru a comenta acuzaţiile.

Problema este una veche, spun oamenii.

"Îi complicată treaba şi îi foarte. Trebuie de luat măsuri cu administraţia fabricei", a spus un bărbat.

"În special vara, e un miros foarte puternic. E o apă murdară, s-a întâmplat că vacile aumurit", a menţionat un locatar.

Deşeurile ar fi trebuit să fie prelucrate la staţia de epurare, care, însă, nu funcţionează de ani buni.

Şi primarii satelor din vecinătate trag un semnal de alarmă.

"La Rădeni, problema e că scurgerile de deşeuri, de acolo, de la fabrica de vin, se scurg în râul Ichel, care curge paralel cu satul Zamcioji şi merge pe câmpurile şi şesurile, unde pasc vitele şi animalele din Zamcioji", a mneţionat primar al satului Rădeni, Mihai Cristi.

"Este dureros faptul că râul se scurge şi în alte râuleţe şi lacuri de acumulare, unde afectează nu doar porţiunea ce ţine de Micăuţi, dar şi alte sate", a spus primar al satului Micăuţi, Vasile Dolghi.

Conducerea fabricii nu a fost de găsit pentru a comenta acuzaţiile.

Problema a ajuns şi la urechile preşedintelui raionului Străşeni.

"În curând sperăm să înlăturăm această problemă şi o să-i punem la respect", a declarat preşedintele raionului Străşeni, Petru Voloşciuc.

Pentru poluarea râului, administraţia fabricii a fost amendată cu 2.000 de lei. Iar pentru că nu a luat niciun fel de măsuri, primăria Romaneşti a fost avertizată.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu