DEZASTRU după ploaia de aseară: Case şi străzi inundate, maşini blocate pe șosea

Embed:

Ploaia de aseară a făcut prăpăd în Capitală, şi în unele localităţi din raionale Hânceşti şi Leova. Zeci de străzi din Chişinău au fost inundate, inclusiv Albişoara, acolo unde apa a ajuns la peste un metru şi jumătate, din cauza sistemului de canalizare care nu a mai făcut faţă.

Totodată, mai multe maşini au fost blocate. Prim-ministrul Pavel Filip a convocat, în regim de urgență, instituțiile abilitate şi a cerut să fie informat în privinţa consecinţelor. lar la ora 09:00, la Centrul Operațional de Dirijare în Situații Excepționale, va avea loc o nouă şedinţă, în care se va discuta despre această situaţie şi despre măsurile întreprinse.

Ploaia torenţială de aseară a lăsat în urmă un dezastru în satul Iargara din raionul Leova, acolo unde aproape 200 de case au fost inundate. De asemenea, în satul Logăneşti, raionul Hânceşti, apa a pătruns în curţile şi grădinile a zeci de locuinţe. Iar în Capitală mai multe străzi şi subsoluri ale blocurilor au fost inundate.

Citeşte şi: NO COMMENT! INUNDAȚII ÎN CHIȘINĂU. Mașinile plutesc pe șosea (VIDEO)

Într-un magazin situat în subsolul unui bloc din sectorul Botanica, putea să se producă o tragedie. Apa curgea pe lângă firele de electricitate.

Ulterior, premierul Pavel Filip a convocat, aproape de miezul nopţii, o şedinţă la Centrul Operațional de Dirijare în Situații Excepționale, în care le-a cerut responsabililor să monitorizeze situaţia şi să intervină prompt, astfel încât oamenii şi bunurile acestora să fie protejaţi.

"Toate serviciile sunt acum încadrate în muncă. De aceea prioritar este să fie protejaţi oamenii, în caz de necesitate să fie evacuaţi", a menţionat prim-ministrul.

Pompierii şi salvatorii au lucrat toată noaptea pentru a lichida consecinţele ploii.

"În teriroriu lucrează angajaţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor excepţionale pentru lichidarea consecinţelor acestor ploi, dar şi pentru monitorizarea situaţiei per total pe localităţi, unde şi cum a avut loc respectivele prejudicii", a precizat ofiţerul de presă al Serviciului Situaţiilor Excepţionale, Liliana Puşcaşu.

În cazul în care mai au nevoie de ajutor, oamenii sunt rugaţi să apeleze serviciile de urgenţă la numerele de telefon 901 şi 902, pentru ca pompoierii şi poliţiştii să intervină neîntîrziat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu