Dezabteri aprinse în Parlament pe subiectul judecătorilor la Curtea Constituţională. Litvinenco nu a ieşit să prezinte proiectul

Dezbateri aprinse în plenul Legislativului pe subiectul - alegerea judecătorilor la Curtea Constituţională din partea Parlamentului. 

Preşedintele fracţiunii PSRM Vlad Batrîncea a fost întrebat de către democratul Vladimir Cebotari ce părere are despre candidatul Domnica Manole în situaţia în care Ministrul justiţiei Olesea Stamate a cerut CSM să o excludă din concurs pentru că există dubii cu privire la integritatea candidatului.

"Unele declaraţii ale unor membri ai executivului nu au caracter imperativ pentru deputaţi", a răspuns Vlad Batrîncea

Proiectul privind numirea celor doi candidaţi a fost prezentat de către socialistul Vasile Bolea, dar nu de preşedintele Comisiei juridice, numiri şi imunităţi Sergiu Litvinenco, cel care a organizat un concurs pentru această funcţie, dar nu a ţinut cont de rezultatele acestui concurs. 

Democratul Andrian Candu l-a întrebat pe Bolea din ce cauză nu a ieşit în plen Litvinenco şi unde este acesta? 

"Este bine, are temperatura 36,6", a răspuns Vasile Bolea şi a provocat hohote în plen. 

Candu a amintit că acum două luni, Sergiu Litvinenco declara că va organiza un concurs transparent pentru a alege judecătorii CC din partea Parlamentului şi că aceşti magistraţi vor fi aleşi după nişte principii precum: integritatea şi meritocraţia. 

Lasă un comentariu