DEX online este în grevă. Motivul pentru care site-ul nu funcţionează

Site-ul DEX Online nu va funcţiona până mâine. Pagina de internet şi-a suspendat temporar activitatea şi s-a alăturat simbolic grevei mondiale al cărei scop este să atragă atenţia guvernelor şi întregii populaţii a Terrei asupra pericolului reprezentat de schimbările climatice. "Casa Noastră Arde" este mesajul administratorilor DEX online, care apare pe ecranele celor care accesează pagina.

Milioane de oameni ies azi în stradă în câteva sute de oraşe din lume. Primele manifestaţii au început în Australia: sute de mii de oameni înarmaţi cu pancarte climatice au protestat la Melbourne, Sydney şi Canberra. Manifestanţii au scandat lozinci şi au îndemnat locuitorii Terrei să nu rămână indiferenţi la starea în care se află planeta.

Protestatarii au făcut apel la producătorii de cărbune şi de gaz natural lichefiat - principalele produse exportate de Australia - să ia măsuri pentru a reduce cantitatea de gaze cu efect de seră care sufocă planeta.

"Asta trebuie să ne îngrijoreze. Suntem în pragul unei schimbări climatice majore, care deja a început."

Sute de tineri şi activişti de mediu au protestat şi în capitala Indiei, New Delhi. Ei au cerut guvernului să adopte legi care să fie orientate spre protecţia mediului. "Vreau să respir aer curat" a fost mesajul micuţilor ieşiţi la protest.

În Germania, cel puţin 500 de manifestaţii vor avea loc pe parcursul acestei zile. Tot astăzi, autorităţile de la Berlin şi-au asumat revizuirea pachetului de legi privind măsurile de protecţie a mediului. Iar la Praga, sute de studenţi au ieşit în stradă pentru a cere oamenilor politici să ia măsuri urgente pentru a proteja mediul înconjurător şi a reduce poluarea.

Printre pericolele care ameninţă Planeta noastră sunt creşterea temperaturii globale, dispariţia mai multor specii de plante şi animale, creşterea nivelului mării, schimbarea frecvenței și duratei precipitațiilor și ale fenomenelor extreme, topirea ghețarilor și a calotelor polare. Protestele au loc înainte de începerea summit-ului pentru schimbările climatice, care se va desfăşura în acest week-end, la New York.

Lasă un comentariu