Detoxifierea cu sucuri, tot mai populară în rândul moldovenilor. Sfaturile unui specialist în domeniu

Embed:

De Paşte, mesele moldovenilor sunt doldora de bunătăţi. Chiar dacă sunt foarte gustoase, acestea pun la grea încercare organismul. Un australian mânca, în adolescenţă, în fiecare zi ca de sărbători. Până când medicii i-au spus că va trebui să ia pastile toată viaţa din cauza problemelor de sănătate.

Jos Cross a luat-o de la capăt cu un program de detoxifiere cu sucuri şi a venit până în Moldova ca să povestească despre acest lucru.

Nu este vegetarian sau medic nutriţionist, dar şi-a creat propriul film documentar cu titlul "Obez, bolnav şi aproape mort" în care s-a aventurat să bea doar sucuri din legume şi fructe.

"Îl numesc restart al organismului, pentru că fac detox de două-trei ori pe an, câte 15 zile. În restul timpului, am un regim echilibrat, consum multe legume şi fructe, dar şi peşte, carne de pui. Mănânc, de asemenea, cereale şi orez, dar în cantităţi limitate", a spus specialistul în detox, Joe Cross. 

Organizatorii evenimentului care promovează consumul de sucuri naturale spun că au fost inspiraţi de Joe Cross pentru a ajuta oamenii să fie sănătoşi.

"Povestea lui de viaţă, o să ascultaţi mai târziu, este despre faptul că, el a slăbit 50 de kilograme,fiindcă a consumat 60 de zile sucuri, dar el a scăpat de dependenţa de pastile care o avea de 8 ani, aşa că cel mai important este să ne dorim să fim sănătoşi", a declarat organizatorul evenimentului Corina Dascălu. 

Specialistul australian spune că oricui îi este binevenit un program de detox, dar există şi excepţii.

"Programul de detoxifiere nu este recomandat pentru cei care urmează un curs de tratament cu pastile, pentru că oamenii în aceste condiţii au nevoie să consume produse pentru a digera medicamentele. Ai grijă să te asiguri că sucul tău conţine 80 la sută legume şi doar 20 la sută fructe, pentru că nu este bine ca organismul să acumuleze multă fructoză", a menţionat Joe Cross. 

Tot mai mulţi moldoveni încep să atragă o atenţie sporită sănătăţii şi optează pentru programe de detoxifiere.

Participarea la eveniment a costat 250 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu