Deţineau ACTE false. Ce pedeapsă riscă doi moldoveni, care au încercat să traverseze hotarele ţării cu documentele falsificate

Doi moldoveni sunt documentați pentru deținerea actelor falsificate care ar fi emise de autoritățile competente ale țărilor vecine.

Incidentele au fost semnalate de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni pe sensul de ieșire din țară în data de 15 ianuarie curent.

Un cetățean moldovean în vârstă de 35 de ani în timpul identificării a oferit o carte de identitate românească care avea semne necaraceristice originalului, astfel călătorul a fost reținut pentru verificări suplimentare.


Audiat, moldoveanul originar din Anenii Noi a afirmat că și-a perfectat cartea de identitate prin intermediul unei persoane necunoscute, pe care a contactat-o în urma unui anunț stradal. După o săptămână a și intrat în posesia documentului contra sumei de 280 de euro.

Un alt pasager al unei rute neregulată este documentat pentru deținerea permisului de conducere care ar fi perfectat de autoritatea competentă din Ucraina. Tânărul de 20 de ani l-a prezentat benevol, comunicând faptul că acum un an plecase în Lituania pentru a procura un mijloc de transport, unde s-a întâlnit cu un cetățean ucrainean care i-a promis perfectarea actului pentru 100 de euro. 

Ca urmare, ambele documente transmise spre expertiza tehnico-juridică, iar cetățenii Republicii Moldova riscă o amendă de până la 650 u.c. (în valoare de 32500 lei), conform art. 361 al. 1 Cod Penal al RM.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu