DETENŢIE PE VIAŢĂ pentru agresori! Modificări în Legea cu privire la prevenirea şi combaterea violenţei în familie

Violenţa în familie va fi pedepsită cu închisoare de până la 20 de ani sau detenţie pe viaţă. Asta după ce, la iniţiativa Inspectoratului General de Poliţie au fost modificată Legea cu privire la prevenirea şi combaterea violenţei în familie. 

Astfel, agresorul riscă muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 40 la 60 de ore sau arest contravenţional de la 7 la 15 zile.

Pentru violenţă fizică, sexuală, psihologică, spirituală sau economică, inclusiv ameninţarea cu asemenea acte, prin care s-a cauzat victimei prejudiciu material sau moral, agresorul riscă pedeapsă cu închisoare până la 20 de ani sau cu detenţiune pe viaţă.

Mai mult decât atât, începând cu 16 martie 2017, Poliția va aplica ordinul de restricție de urgență, ca măsură provizorie de protecţie a victimei violenţei în familie, prin care va fi posibilă înlăturarea imediată a agresorului din locuinţa familiei şi stabilirea unor interdicţii care vor asigura securitatea victimei şi altor membri ai familiei.

Impactul schimbărilor operate în legislație deja este vizibil, prin o ușoară descreștere a cazurilor de violență în familie în anul 2016 comparativ cu anul 2015.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu