DETENȚIE PE VIAȚĂ. Oligarhul Muhtar Ableazov își va petrece restul zilelor după închisoare într-un caz de 14 ani vechime

Oligarhul kazah Muhtar Ableazov, cunoscut pentru legăturile sale cu Fundaţia controversată "Open Dialog", a fost condamnat la detenţie pe viaţă pentru organizarea omorului bancherului Erjan Tatişev, crimă comisă acum 14 ani.

Sentinţa a fost anunţată de o instanţă din Kazahstan în lipsa inculpatului, care de ani buni se ascunde în străinătate.    Ancheta a stabilit că în 2004 Ableazov a decis să pună mâna pe activele lui Tatişev din cadrul unei bănci prin intermediul antreprenorului Murathan Tokmadi.

Iniţial, procurorii au ajuns la concluzia că bancherul a murit în urma unui accident la vânătoare. În 2017, după ce dosarul a fost revizuit, Tokmadi a recunoscut că a comis acest omor la comanda şi în urma ameninţărilor din partea lui Ableazov.

În luna martie a acestui an, Tokmadi a fost condamnat la zece ani şi jumătate de închisoare. Legăturile lui Ableazov cu Fundaţia "Open Dialog", finanţată de oligarhul proaspăt condamnat la detenţie pe viaţă, au fost scoase la iveală de serviciile speciale poloneze.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu