Detalii tulburătoare în cazul CAMIONULUI MORŢII. Poliția a început procesul de mutare a celor 39 DE CADAVRE

Poliția a început procesul de mutare a cadavrelor celor 39 de persoane găsite moarte într-un camion frigorific din Essex. Unsprezece dintre victime - despre care se crede că sunt cetățeni chinezi - au fost duse cu o ambulanță din Portul Tilbury la Spitalul Broomfield, Chelmsford, scrie digi24.ro.

Poliția va continua audierea șoferului camionului, Mo Robinson, de 25 de ani, suspectat că ar fi ucis opt femei și 31 de bărbați.

Umătorul pas în anchetă va fi examinarea medico-legală.

Ambulanța care transportă cadavrele a părăsit portul la 19:40 sub escorta poliției.

Un purtător de cuvânt al Poliției Essex a declarat că recuperarea tuturor corpurilor va dura și că se urmăreşte în principal protejarea demnităţii victimelor.

Trei proprietăți din Irlanda de Nord au fost percheziţionate pentru a se stabili dacă în cauză au fost implicate "grupuri de criminalitate organizată".

Poliția crede că unitatea de tractare - partea din față a camionului - a intrat duminică în Țara Galilor, după ce a călătorit din Dublin. Remorca ar fi sosit miercuri la ora 00:30, la Purfleet, venind din Zeebrugge, Belgia. Camioneta și remorca au părăsit portul Purfleet la scurt timp după ora 01:05 în aceeași zi.

Personalul Ambulanței a descoperit cadavrele din container din Parcul Industrial Waterglade din Grays aproximativ 30 de minute mai târziu, imediat după ora 01:30.

Lucy Moreton, reprezentant al Autorităţii pentru Imigrări, a declarat că numărul mare de containere care vin în Marea Britanie în fiecare zi a făcut imposibilă cercetarea lor în interior.

Un purtător de cuvânt al companiei care operează terminalele la Purfleet și Zeebrugge a declarat că se va acorda sprijinul necesar în ancheta poliţiei.

Şeful poliției din Essex, Ben-Julian Harrington, a declarat că are "cea mai mare încredere" în ofițerii săi şi că aceasta este cea mai mare anchetă de omor.

Decesele vin după ce Agenția Națională pentru Combaterea Criminalității (NCA) și Poliţia de Frontieră au transmis mai multe avertismente cu privire la riscul crescut de trafic de persoane prin porturi mai liniștite, precum Purfleet, și rutele prin Belgia.

În Irlanda de Nord, comunitatea în care locuiește familia Robinson, a fost în "șoc", potrivit poliţiei. Tatăl lui Mo Robinson a aflat despre arestarea fiului său miercuri prin intermediul rețelelor de socializare.

Ambasada Chinei în Marea Britanie a trimis o delegaţie la Essex.

Poliția Essex a declarat că se crede că victimele erau cetățeni chinezi. Ambasadorul Chinei în Marea Britanie Liu Xiaoming a postat pe Twitter un mesaj în care anunţă că Ambasada a trimis o delegaţie la Essex, pentru a se întâlni cu poliția locală: "Se verifică identitatea celor 39 de decedați, a căror naționalitate încă nu poate fi confirmată".

Polițiștii și consilierii au semnat o carte de condoleanțe, care a fost deschisă la Essex.

Lasă un comentariu