Detalii tulburătoare despre copilul, obligat să se stranguleze. Acesta va rămâne cu tata (VIDEO)

Embed:

Copilul din raionul Rezina, care, acum o săptămână a fost impus de către mama sa să se sinucidă, a fost transmis temporar în grija tatălui. Decizia a fost luată astăzi de către membrii Comisiei pentru Protecția Copiilor aflați în dificultate.

În momentul în care autorităţile şi-au pronunţat decizia, mama copilului, aflată şi ea în sala de şedinţe, a izbucnit în plâns şi a spus ca îi pare rău de cele întâmplate.

Tatăl băiatului s-a arătat mulţumit de decizia comisiei şi a declarat că va face tot posibilul pentru ca micuţul să primească educaţia cuvenită. Săptămâna viitoare, instanţa de judecată urmează să stabilească dacă mama copilului va fi sau decăzută din drepturile părinteşti.

"Comisia decide! 1. Se stabileşte locul temporar de trai al copilului în comun cu tatăl până la hotărârea definitivă a instanţei judecătoreşti."

Potrivit preşedintelui raionului, femeia a fost examinată medical, iar doctorii au stabilit că femeia nu are dereglări mintale. Mai mult, în momentul în care şi-a impus feciorul de numai trei ani să se sinucidă, această era conştienţă în acţiunile sale şi avea mintea lucidă.

"Asta a fost motivul principal. Faptul că doamna este sănătoasă şi în stare de sănătate conştientă a făcut lucrul dat Cel mai important protecţia copilului şi dacă un om sănătos să facă odată aşa, pâi a doua oară, nu vrem să riscăm noi comisia", a spus Vasile GOBJILĂ, preşedintele raionului Rezina.

În urma şedinţei, tatăl micuţului, care anterior a fost condamnat la trei ani de puşcărie pentru furt, a primit custodia temporară asupra copilului. Şeful Asistenţă Socială a raionului Rezina, Vasile Gobjilă, susţine că acest lucru nu a influienţat în niciun mod decizia comisiei.

"Are loc de muncă permanent, salariu e decent, condiţiile de trai îi permit. Dorinţa e pe faţă că doreşte să-şi crească copilul pe viitor. În principiu acestea sunt de bază", a spus Boris Artin, şeful direcţiei Asistenţă socială şi Protecţia Familiei, raionul Rezina.

Bărbatul ne-a confirmat că nu este prima dată când mama băiatului îl ameninţă prin intermediul copilului, anume din acest motiv, vrea ca micuţul să locuiască cu el.

" M-a sunat şi mi-a zis vină şi mă ia că dacă nu eu îi tai gâtul şi eu mă spânzur. Eu am sunat la 112 şi am ţinut legătura cu poliţia, ei au ajuns la faţa locului şi au zis că-i tot normal", a spus tatăl copilului.

Mama micuţului, care acum o săptămână îşi impunea fiul să-şi pună capăt zilelor a izbucnit în plâns după pronunţarea deciziei. Ea spune că îşi recunoaşte vina şi regretă cele săvârşite.

"- (reporter) Vă pare rău pentru cele săvârşite

- Foarte mult -

(reporter) De ce?

-.....(mama tace)."
" E pericol mare să rămână cu ea.
- De ce aşa consideraţi?
- Fiindcă nu e prima dată, şi eu nu cred că e ultima dată. Să nu fie a treia oară mai rău încă.
- Nu vă este milă de ea", a spus tatăl copilului.

În data de 12 septembrie, primarul localităţii unde este domiciliată mama copilului a transmis în instanţă de judecată o cerere prin care îşi propune să o lipsească pe femeie de drepturile părinteşti.

Judecătoria Orhei, cu sediul în oraşul Rezina urmează în decurs de 10 zile să se pronunţe asupra acestui caz. Amintim că acum o săptămână, imaginile revoltătoare, în care mama îşi impune copilul de doar trei ani să se sinucidă au fost făcute publice pe reţelele de socializare.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru violenţă în familie, iar femeia riscă până la trei ani de puşcărie.

Totodată, astăzi la Prime, începând cu ora 19:00 se vor afla detalii despre starea copilului, cui și ce a vrut să demonstreze mama copilului cu imaginile tulburătoare, care au fost făcute LIVE.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu