Detalii surprinzătoare despre nava sub pavilion moldovenesc acaparată în Marea Adriatică

Embed:

(UPDATE:16:18) Nava sub pavilion moldovenesc, de pe care a fost trimis ieri un semnal de alarmă, a ajuns sub controlul marinei militare din Italia. Ambarcaţiunea, cu aproape o mie de imigranţi ilegali din Siria, a ancorat în portul Gallipoli. Patru persoane au fost găsite moarte.

Un elicopter al Marinei italiene a transportat spre nava Blue Sky M trei oficiali ai Pazei de Coastă. La bord erau peste 900 de imigranţi clandestini din Siria. Când au ajuns în portul din sud-estul Italiei, mulţi dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale. Oamenii au fost întâmpinaţi de reprezentanţii Crucii Roşii şi mai multe ambulanţe.

Imigranţii au transmis un semnal de alarmă după ce au fost abandonaţi de echipaj în largul insulei greceşti Corfu. Ei au rămas în derivă, pe vreme rea, fără apă sau alimente. Paza de Coastă Italiană a reuşit să prevină un dezastru, întrucât nava ar fi putut naufragia din cauza vântului puternic şi a valurilor mari. Autorităţile italiene presupun că membrii echipajului au colectat bani de la imigranţii sirieni pentru a-i aduce în Europa. Locul aflării acestora este necunoscut.

"Persoana care a sunat a spus că ei nu au mâncare, apă, plăpumi şi altele", a declarat şeful securităţii Pazei de Coastă din Grecia'', a spus Nikos Patrinos.

(11:22) Reprezentanţii Ministerului Transporturilor de la Chişinău au declarat, pentru Publika TV, că vasul este de tip cargo, iar la bord nu ar trebui să fie pasageri.  

Autorităţile moldoveneşti au precizat că vor cere informaţii despre acest caz de la proprietarul navei, iar dacă se va constata că au fost încălcate prevederile contractului, pavilionul ţării noastre va fi retras.

Ambarcaţiunea se îndrepta spre un port croat, iar serviciile de monitorizare arată că aceasta a virat brusc spre Italia după ce a fost emis un semnal de alarmă. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu