Detalii suplimentare în cazul intoxicaţiei la nunta de la Lozova. 27 persoane au fost internate

Embed:

În urma cazului de intoxicaţie constatat la o nuntă, care a avut loc la 26 iulie, în sala de festivități "Orhideea" din satul Lozova, Străşeni, 27 persoane au fost internate cu toxiinfecţie alimentară, iar 10 persoane urmează tratament ambulatoriu, în spitalul raional din Călăraşi.

După finalizarea sărbătorii, produsele alimentare au fost împărţite între oaspeţii petrecerii. Vineri, 27 iulie, soacra mică a reîncălzit produsele şi petrecerea a fost continuată în loc neautorizat, într-o pădure.

Inspectorii Subdiviziunii Teritoriale pentru Siguranța Alimentelor Străşeni, în comun cu specialiştii Centrului Sănătate Publică Străşeni, s-au deplasat la faţa locului pentru a stabili circumstanţele apariţiei toxiinfecţiei alimentare.

S-a constatat că sala de festivități este autorizată sanitar-veterinar, materia primă a fost însoţită de acte de provenienţă. Au fost prelevate 12 probe de produse alimentare şi remise pentru investigaţii de laborator la ÎS "Centrul de Metrologie Aplicată şi Certificare". Cu regret nu a fost posibilă prelevarea probelor de materie - primă din lipsa acestora.

Inspectorii Subdiviziunii Străşeni au întocmit act de control cu suspendarea activităţii localului "Orhideea" până la identificarea sursei de toxiinfecţie alimentară şi efectuarea procedurilor de igienizare a blocului alimentar şi a sălii de festivităţi.

Ancheta epidemiologică este în desfăşurare. Vom reveni cu detalii.

CITEŞTE ŞI De la nuntă, la spital. 36 de oameni, printre care doi copii au ajuns la spital cu intoxicaţie alimentară


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu