DETALII ŞOCANTE în cazul unuia dintre ucigaşii Cristinei Parhomenco care ar fi agresat sexual un deținut minor

Embed:
O anchetă internă a fost iniţiată la Departamentul Instituţiilor Penitenciare, după ce unul dintre tinerii condamnaţi pentru omorul Cristinei Parhomenco ar fi agresat sexual un deținut minor. Mai mult acesta ar fi bătut gardienii care au intervenit. Totul s-ar fi întâmplat săptămâna trecută într-o celulă din închisoarea numărul 13. Investigaţia urmează să stabilească unde erau angajaţii responsabili de supravegherea minorilor în momentul comiterii infracţiunii.

"Un deţinut minor de la penitenciarul nr.13 Chişinău s-a adresat conducerii penitenciarului precum că a fost agresat sexual de către un alt deţinut. Atunci, când au intervenit gardienii, persoana respectivă, agresorul, i-a atacat prin surprindere, lovind în regiunea capului unul dintre angajaţii penitenciarului nr.13 Chişinău", a menţionat Oleg pantea, ofiţer de presă al DIP.

Cei doi gardieni au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar agresorul şi victima au fost separaţi şi sunt consiliaţi psihologic. Poliţia a deschis proces penal în acest caz. Responsabilii afirmă că nu este pentru prima dată când tânărul din Străşeni este violent.

"Nu are un comportament dintre cele mai bune agresorul. Sistematic, ameninţă personalul penitenciarului nr.13 Chişinău, are un comportament agresiv, exploziv", a precizat Oleg Pantea. 

Reprezentanţii Ministerului Justiţiei afirmă că, potrivit practicii internaţionale, comportamentul violent al deţinuţilor minori poate fi corectat doar prin implicarea lor în activităţi educaţionale şi nu prin metode represive.

"Una dintre chestiunile pe care vor trebui să se concetreze, în viitorul apropiat, aceasta este să-şi dezvolte abilităţile sale de a urmări relaţiile dintre deţinuţi şi de a interveni cu măsuri de prevenire în anumite situaţii", a declarat Anatolie Munteanu,  secretar general de stat al Ministerului Justiţiei.

Anterior, toţi cei trei ucigaşi ai Cristinei Parhomenco au fost violenţi în timpul şedinţelor de judecată.

Psihologii spun că reeducarea adolescenţilor de acest fel este un proces foarte dificil.

"În cazul lor dezvoltarea s-a produs fără moralitate. Deci cu alte cuvinte moralitatea acestor tineri lipseşte cu desăvârşire. Caracterul, iată la ei se încheie cu această structură disfuncţională, perturbată şi se pare că cumva identitatea lor este asta deja. Ei aşa s-au identificat", a explicat Irina Novac, psiholog. 

În prezent, agresorul, în vârstă de 17 ani, îşi ispăşeşte pedeapsa de şase ani şi opt luni de închisoare pentru omorul fetei din Străşeni.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu