DETALII ŞOCANTE în cazul ucigaşilor de la Botanica: Unul dintre reţinuţi a comis cel puţin 18 omoruri la comandă

Embed:
Unul dintre bărbaţii reţinuţi, pentru că au ucis un tânăr şi au rănit altul după ce au deschis focul într-un bloc din sectorul Botanica, făcea parte dintr-o grupare criminală internaţională. Declaraţia a fost făcută de fostul viceministru de Interne Ghenadie Cosovan, în cadrul emisiunii Zi de Zi.

"El făcea parte dintr-o grupare criminală internaţională, care a comis cel puţin 18 omoruri la comandă în Ucraina şi patru în Moldova", a precizat Ghenadie Cosovan.

Mai mult, acesta spune că armele care au fost depistate de poliţiştii sunt de obicei folosite de asasinii la comandă: "Asemenea arme sunt folosite de asasini la comandă. Am văzut aceste arme, imaginile au apărut în presă. Sunt Makarov şi Scorpion. Sunt armele folosite de killeri."

Psihologul Angela Nicolaou susţine că reacţia celor doi bănuiţi în scandalul de la balcon poate fi explicată prin trecutul lor criminal.

"Există asemenea noţiune ca deformare profesională. Adică, atunci când un om are o anumită meserie, el începe să vadă lucrurile doar prin prisma acestei activităţi. În acest caz este, într-o oarecare măsură, vorba despre deformare profesională, pentru că aceşti oameni văd lucrurile doar prin prisma activităţii lor criminale", a precizat Angela Nicolaou.

Tragedia s-a produs în noaptea de 7 spre 8 ianuarie, când un tânăr de 25 de ani a murit, iar altul, de 27, a fost rănit. Totul a început de la un incident minor, iscat în timp ce victimele şi agresorii au ieşit la fumat. Cei din urmă s-au înfuriat când unul dintre tineri a scuipat şi a nimerit peste un bărbat aflat la un balcon cu cinci etaje mai jos. Atacatorii au luat armele, au urcat la băieţi şi au deschis focul. Tânărul grav rănit îşi sărbătorea ziua de naştere în noaptea cu pricina.

Suspecţii au fost reținuți pentru 72 de ore. Ambii s-au ales cu un dosar penal pentru omor. Astăzi aceştia vor fi duşi în faţa instanţei, iar procurorii cer plasarea în arest. Dacă vor fi găsiți vinovați, riscă să-şi petreacă tot restul vieţii după gratii.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu