DETALII ȘOCANTE în cazul bebeluşului din Drochia asfixiat cu propria vomă. Recomandările medicilor

Embed:

Tragedie cumplită într-o familie din satul Sofia, raionul Drochia. Un bebeluş de două luni a murit înecat cu propria vomă. Din primele informaţii ale medicilor, copilul s-ar fi asfixiat din cauză că tânăra mamă l-ar fi culcat într-o poziţie incorectă.

Bunica micuţului a povestit că l-a dus la medic, însă era prea târziu: "El a început a "icni" şi am început să-i fac masaj la burtă, am văzut că se schimbă la faţă şi am alergat acasă la medic, acolo am sunat la salvare, el a început a se înviniţi. Au început a-i facă masaj şi el a început a vomita, ieşea pe nas, pe guriţă. Când au venit medicii de la urgenţă nu aveau ce-i face deja,"

Copilul a fost născut prematur, însă nu avea probleme de sănătate.

"De 30 de minute copilul era mort, moarte biologică. S-a constatat sindrom al morţii subite la copil prin obstrucţia căilor respiratorii cu masele vomitate. Nu s-a respectat regimul de alimentare, nu a fost pus în poziţia care trebuie", a explicat madicul Galina Stati.

Galina Brânză, asistenta medicală care supraveghea copilul la domiciliu susţine însă că a informat-o pe mamă cum să îngrijească de micuţ: "Noi când mergeam în vizită îi spuneam cum să-l hrănească, din cât în cât timp, în ce poziţie să-l ţină. Asta în obligaţiunile noastre intră şi noi aşa le învăţăm".

În context, medicii atenţionează asupra importanţei respectării poziţiei corecte a copilului în primele luni de viaţă.

"Copilaşii trebuie culcaţi numai pe o parte. Dacă aici nu se ţine şi trebuie: îi punem un suport. Copilaşii se pun pe o parte din considerentele că, dacă ei recurgitează atunci tot ce se elimină din cavitatea bucală să se elimene în afară, să nu inspire înăuntru, să nu nimerească lapte în căile respiratorii", spune medicul Galina Fistican.

O atenţie deosebită urmează a fi acordată şi mărimii biberonului, spune farmacista Mariana Piciriga: "Pentru nou-născut este important ca fluxul de scurgere a tetinei să fie normal, să fie cu o găurică. Conform vârstei se ia cu două găurele, trei găurele şi aşa mai departe. În caz că copilul este mic şi se alege o tetină incorectă, atunci acesta se poate îneca".

Potrivit autorităţilor locale, mama în vârstă de 20 de ani nu era căsătorită şi provine dintr-o familie nevoiaşă. Inspectoratul de Poliţie investighează circumstanţele în care s-a produs tragedia. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu