Detalii scoase la iveală după aproape nouă ani de zile. Călin Vieru susține că A REFUZAT să participe la furtul de la BEM

Candidatul independent la parlamentare, Călin Vieru, susţine că a refuzat în 2010, pe când era deputat din partea PLDM, să se implice în furtul de la Banca de Economii. Concurentul din circumscripţia nr. 33, din suburbia Capitalei, a afirmat că acum nouă ani i s-a propus să ia un credit preferenţial de la BEM, însă a refuzat categoric și tot atunci a anunțat că iese din politică.

"În vremea ceea s-a pus cred eu, începutul zotei miliardului. La propunerea , băi Vieru hai cu noi să vedem ce e acolo, să mai gâdilim BEM-ul "Le-am spus nu, merci, băieți, până aici a fost", a declarat Călin Vieru, candidat independent pe circumscripţia 33.

Călin Vieru a mai declarat că odată ajuns în fruntea cabinetului de miniştri, fostul premier Vlad Filat, condamnat pentru corupţie, nu accepta în jurul său decât informatori şi executori. Totodată, Călin Vieru a ținut să-l critice pe Filat pentru faptul că a creat un sistem totalitar de guvernare, unde toți erau tratați drept niște supuși.

”Dacă va ajunge prim-ministrul nostru să conducă această țară, atunci domnul Voronin va intra în istorie ca ce mai mare democrat și liberal.”

Cât despre revenirea în politică, Călin Vieru susţine că vă promova unirea cu România și vectorul european. Referindu-se la concurenţii din circumscripţia 33, acolo unde candidează, Vieru a declarat că Andrei Năstase nu este persoana capabilă să reprezinte un stat.

"Eu unul nu l-aş vedea pe dumnealui omul care este croit să conducă o armată. Nu cred că dumnealui este unul care va trece pe puntea de comandă. A mai jucat şi o horă frăţească cu Dodon şi Usatîi. Ştim bine că sunt exponenţii puterii ruseşti", a spus Călin Vieru, candidat independent.

Călin Vieru a făcut parte din Parlamentul Republicii Moldova în perioada 2009-2010.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu