Detalii privind percheziţiile la vama din Larga. Cinci persoane au fost reţinute de CNA (VIDEO)

Embed:

Un poliţist, doi actuali şi doi foşti vameşi au fost reţinuţi de ofiţerii CNA şi angajaţii Serviciului Vamal. Aceştia sunt vizaţi într-un dosar de corupere pasivă şi sunt suspectaţi că ar fi implicaţi în extorcarea de bani pentru facilitarea trecerii maşinilor prin postul vamal Larga, Briceni.

"Ca rezultat a investigaţiilor s-a stabilit că o grupare de colaboratori ai Serviciului Vamal, profitând de situaţia de serviciu ecstoca şi primea de la cetăţeni bani, în sumă de circa 1.200 de dolari pentru maşină pentru a nu înregistra faptul că maşina a trecut, fiind încărcată cu marfă. Astăzi persoane au fost reţinute în flagrant după ce au primit suma de 1.200 de dolari pentru un automobile, care a trecut încărcat cu marfă", a declarat şeful Direcţiei Urmărire Penală a Centrului Naţional Anticorupţie, Bogdan Zumbreanu.

Vameşii au refuzat să dea mai multe detalii despre deschinderea ofiţerilor CNA. "Eu nu vă pot da nicio informaţie. Puteţi să vă apropiaţi la Biroul Vamal Briceni. Nu ştiu situaţia", a declarat unul dintre vameşi.

Potrivit Serviciului Vamal, cei doi foşti colaboratori au fost eliberaţi din Serviciul Vamal de Tudor Baliţchi, încă în anul 2012, pentru un şir de încălcări în activitatea vamală.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă până la 10 ani de închisoare şi o amendă de până la 60.000 de lei.

Publika.md aminteşte că dimineaţă opt echipe ale CNA au descins în postul vamal Larga, unde au efectuat mai multe percheziţii. În prezent, cele cinci persoane sunt escortate la CNA.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu