DETALII privind percheziţiile din Capitală. Prejudicii de peste 30 milioane de lei şi cinci persoane, reţinute

Embed:
Cinci persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor efectuate de procurorii PCCOCS într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, infracţiuni comise de un grup care activa în Chișinău, Ungheni și în alte localități din ţară.
 
Potrivit procurorilor, grupul era specializat în vânzarea mobilei și a produselor de carne. Astfel, pe parcursul a doi ani, membrii grupului au adus în bugetul de stat un prejudiciu de peste 30.000.000 de lei.
 
Schema a constat în activitate de vânzare a mobilei și produselor din carne, care nu erau reflectate în contabilitate, contra mijloacelor bănești în numerar, pentru comiterea evaziunii fiscale. Mai mult, salariile angajaților erau achitate în plic.
 
În urma percheziţiilor, au fost ridicat documente de evidență contabilă dublă, mijloace bănești nereflectate în contabilitate, suporturi electronice și alte obiecte necesare pentru soluționarea obiectivă a cauzei penale. Totodată au fost reținute cinci persoane, care au avut sau au funcții de conducere în întreprinderea implicată în schema infracţională.

Potrivit procurorilor PCCOCS, din banii proveniți din evaziune fiscală, membrii grupului și-au luat în proprietate patru imobile și 10 automobile, inclusiv de lux.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu