DETALII privind captura impresionantă de droguri prin punctul de trecere "Giurgiulești-Galați" (VIDEO)

Poliţiştii de frontieră oferă detalii privind depistarea la 3 noiembrie a unui lot impresionant de substanțe narcotice, la intrarea în Republica Moldova, prin punctul de trecere "Giurgiulești-Galați".

În perioada lunilor septembrie-noiembrie, angajaţii Serviciului nr. 11 (antidrog) al Direcţiei investigației speciale a Departamentului Poliției de Frontieră au documentat o reţea de trafic internațional de droguri (hașiș). Itinerarul prestabilit era Regatul Maroc-Spania-Federația Rusă, Republica Moldova fiind utilizată ca țară de tranzit.

Astfel, ofițerii de investigații, în cooperare cu inspectorii de frontieră și angajaţii vamali din cadrul punctului de trecere "Giurgiulești-Galați", sub conducerea reprezentantului Procuraturii Generale, au stopat un Audi A6, înmatriculat în Franța.

În urma verificării automobilului, au fost identificate locurile special adaptate, pentru transportarea latentă a drogurilor în scop de contrabandă. Din cauza construcției sofisticate a ascunzișurilor, a fost necesară intervenția mijloacelor speciale de dezasamblare pentru extragerea drogurilor.

Echipa mixtă de intervenție a depistat o cantitate de circa 65 kg de substanță comprimată în formă de brichete dreptunghiulare, de culoare maro, cu logo-ul printat (presat). Întreaga cantitate era prelucrată cu un praf de culoare albă, metodă utilizată de contrabandiști, pentru inducerea în eroare a cânilor de serviciu specializați în detectarea drogurilor.

Pe cazul dat este documentat un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 41 de ani, în cadrul unui dosar penal. În cazul în care culpabilitatea acestuia va fi dovedită, bărbatul riscă până la 15 ani de închisoare.

De menționat faptul că un gram de hașiș pe piața tenebră internă este procurat la un preț estimativ de 100 lei, iar studiul criminologic, indică că pe piața neagră a Federației Ruse, același drog este procurat la preț de 25-35 euro per gram.

În continuare de către subdiviziunile operative ale Poliției de Frontieră, sub coordonarea procurorilor, se desfășoară măsuri speciale de investigație, inclusiv în cooperarea cu alte state, pentru stabilirea întregului spectru infracțional.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu