DETALII privind ACCIDENTUL ÎN LANŢ din Capitală. Cine se face vinovat, ce spun şoferii şi oamenii legii

Embed:

Accident în lanţ pe strada Mihai Viteazul din Capitală. Patru maşini, printre care şi un automobil al poliţiei, s-au ciocnit violent. De vină ar fi şoferul unui camion, care nu a cedat trecerea maşinii de poliţie, care avea girofarul pornit.

În încercarea de a evita impactul cu vehiculul de mare tonaj, maşina poliţiei a lovit alte două automobile, care staţionau la culoarea roşie a semaforului. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit, însă cele patru maşini au fost grav avariate, iar circulaţia în zonă a fost paralizată, pentru mai bine de o oră.

Accidentul a avut loc în jurul orei nouă. Pentru a evita impactul, şoferul maşinii de poliţie a virat brusc şi a accidentat un taximetru şi un alt automobil, care se deplasau regulamentar.

Totodată, şoferul camionului spune că nu ştie cine se face vinovat de accident: "Eu am vrut să virez la dreapta, la semafor, ca să mă întorc şi el s-a lovit în mine. - Maşina de poliţie s-a lovit în dumneavoastră? - Da. - Aţi avut de suferit? - Nu, nu".

Şoferul de la volanul maşinii de poliţie a refuzat să ne răspundă la întrebări şi doar s-a declarat nevinovat: "- Eraţi cu girofarele aprinse şi nu va cedat trecerea? - Da, domnișoară, aşa s-a primit! Eu nu pot să spun domnișoară, fără! Agenţii rutieri se vor expune".

Potrivit femeii care era la volanul unei alte maşini implicate în accident, aceasta circula regulamentar: "Poliţia mergea cu girofarele aprinse şi maşina ceea mare nu a văzut-o şi a vrut să evite manevra şi m-a lovit pe mine şi apoi taxiul".

În maşina de taxi se afla şi un pasager, însă acesta nu a avut de suferit. Taximetristul a refuzat să ne ofere declaraţii: "Eu aşa şi nu am înţeles ce s-a întâmplat, nu vreau să spun nimic".

Potrivit oamenilor legii, şoferul camionului ar fi provocat accidentul, deoarece a executat o manevră de întoarcere, fără a se asigura.

"Preliminar poliţiştii au stabilit că maşina de mare tonaj a efectuat o manevră de întoarcere şi fără ca să se asigure a tamponat automobilul de model Dacia. Pe cazul dat, poliţia a iniţiat o anchetă în stabilirea tuturor circumstanţelor. Totodată, şoferii urmează să se prezinte la sediul Accidente Rutiere, pentru a scrie o explicaţie cu privire la cele întâmplate", a declarat Natalia Stati, ofiţer de presă al Poliţiei Capitalei.

Şoferul vinovat de producerea accidentului riscă şase puncte de penalizare şi o amendă în valoare de o mie 500 de lei.

loading...

Lasă un comentariu