DETALII NOI privind tragedia din Kemerovo. Managerul mall-ului spune CINE şi DE CE AR FI PROVOCAT INCENDIUL DEVASTATOR

Embed:

Incendiul din centrul comercial "Zimniaia Vișnia” din Kemerovo ar fi fost provocat de un grup de adolescenţi. Versiunea a fost înaintată de managerul mall-ului, Nadejda Sudenoc, în timpul unei şedinţe de judecată. Ea crede că tinerii s-ar fi răzbunat în aşa fel pe paznicii care i-au alungat de mai multe ori din centrul comercial. Ea se jură că uşile cinematografului nu erau încuiate cu cheia, ci au rămas blocate din cauza unei erori de sistem.

"Vreau să vă spun încă o dată că la noi niciodată uşile cinematografelor nu au fost încuiate. Clienţii pot să vă confirme. Anterior, am primit mai multe plângeri că, în timp ce filmele rulează, oamenii intră şi ies din cinematografe", a menţionat Sudenoc.

Declaraţiile Nadejdei Sudenoc se bat însă cap în cap cu cele ale directorului firmei responsabile de securitate.

"Din câte cunosc, uşile cinematografelor erau închise cu cheia. Asta s-a făcut pentru ca oamenii care nu au bilete să nu poată intra. Din câte înţeleg, după izbucnirea incendiului, persoana care trebuia să deschidă uşile s-a pierdut cu firea şi a fugit", a precizat Igor Polozi, directorul firmei private de securitate.

Referitor la alarmele de incendiu, responsabilii susţin că acestea nu erau defecte. Cel mai probabil, au fost deconectate de un angajat care, culmea, nu a vrut să creeze panică.

"Până în ultimul moment, toate sistemele au funcţionat. Înainte de asta, am făcut de mai multe ori verificări şi simulări. Sistemele erau funcţionale", a spus Gheorghii Sobolev, director tehnic al centrului comercial.

"Ultima verificare a fost în februarie. Totul a funcţionat, iar oamenii din clădire au fost evacuaţi conform planului", a explicat Alexandr Nichitin, responsabil de funcţionarea sistemului de alarmă.

64 de oameni, dintre care 41 copii, au murit în incediu, iar 67 de persoane sunt date dispărute. Astăzi în Rusia este zi de doliu.

Citeşte şi: BILANŢ SUMBRU privind incendiul dintr-un mall din Rusia: Cel puțin 64 de oameni au murit (IMAGINI DRAMATICE)

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu