Detalii noi în dosarul Andrei Brăguţa. Alţi 10 poliţişti sunt bănuiţi de tratamente inumane şi înjositoare

Embed:

Detalii noi în dosarul Andrei Brăguţa. Alţi 10 poliţişti sunt bănuiţi de tratamente inumane şi înjositoare.

Aseară aceştia au fost audiaţi şi  au primit statutul procesual. Potrivit procurorului, Ion Caracuian, bănuiţii sunt angajaţi ai Izolatorului de detenţie preventivă din cadrul Poliţiei Capitalei, unde a stat Brăguţa. 

Procurorul mai spun că au monitorizat 160 de ore de video de pe şase camere de înregistrări de pe teritoriul izolatorului. Astfel, din imagini se vede că poliţiştii l-ar fi lăsat pe Brăguţa fără lenjerie, decedatul dormea pe un pat fără saltea şi nu avea apă. Pe 4 septembrie, alte cinci persoane au fost reținute de procurori în dosarul Brăguţa. Printre aceștia sunt trei polițiști și două persoane care se aflau în celulă cu decedatul.

Totodată, acum o săptămână, procurorul general Eduard Harunjen a cerut ca judecătorul Iurie Obada şi procurorul Ivan Filimon, cei care s-au ocupat de cauza penală a lui Braguţa, să fie sancţionaţi pentru că ar fi încălcat Codul de Procedură Penală.

Brăguţa a fost reţinut în data de 15 august, pentru comportament agresiv în trafic și conducerea neadecvată a automobilului, punând astfel, în pericol viaţa mai multo persoane. Tânărul a decedat în data de 26 august, la spitalul penitenciarului Pruncul, fiind deagnosticat cu bronho-pneumonie purulentă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu